KASTEEL MUSEUM SYPESTEYN

Zomer 99 activiteiten op Kasteel-Museum Sypesteyn

OPEN TUINENDAGEN EN BEELDENTENTOONSTELLING OP KASTEEL-MUSEUM

SYPESTEYN

Ook deze zomer worden er op Kasteel-Museum Sypesteyn te Loosdrecht weer tal van activiteiten georganiseerd. Op zaterdag 25 en zondag 26 juni worden de Open Tuinendagen gehouden en van 18 juli tot en met 26 september is er een beeldenexpositie van de Nederlandse Kring van Beeldhouwers.

Kasteel-Museum Sypesteyn is aan het begin van deze eeuw gebouwd als eerbetoon aan de familie Van Sypesteyn en als onderkomen voor de unieke kunstverzamelingen van de laatste mannelijke telg jonkheer C.H.C.A. van Sypesteyn. Rondom het kasteel liet hij een fraai historisch park aanleggen met onder andere een slottuin met buxushaagjes, een doolhof en zeldzame boomsoorten. Als deskundige in de oud-Hollandse tuinkunst ontwierp de jonkheer een tuin in een stijl van rond 1600. Het is ook het park dat als decor dient voor de zomerse activiteiten.

De Open Tuinendagen vinden plaats op zaterdag 26 en zondag 27 juni. Deze tuinbeurs op het 5 hectare grote kasteelterrein, is dan ook een bijzondere gebeurtenis. De schitterende locatie mag elk jaar rekenen op de warme belangstelling van vele bezoekers. De beurs wordt dit jaar voor de elfde keer gehouden en is net als andere jaren in de eerste plaats gericht op alles wat groeit en bloeit. Een gevarieerd aanbod van kwekers en hoveniers staat garant voor kwaliteit. Maar ook tuinmeubelen, tuingereedschappen en -materialen, (antiquarische) tuinboeken en decoratieve tuinelementen komen aan bod waarbij men de gelegenheid krijgt zich uitvoerig door deskundigen te laten informeren. Diverse demonstraties van ambachtelijke werkwijzen en technieken, zoals tingieten en mandenvlechten, geven het geheel een extra dimensie. Daarnaast is de beurs ook zeer geschikt voor een uitstapje met de hele familie. Zo worden er tal van kinderactiviteiten georganiseerd die de kinderen onder begeleiding kunnen volgen: er is bijvoorbeeld een poppenkast en kinderen kunnen ponyrijden in het bos. Tijdens deze dagen is ook het museum geopend.

De beeldententoonstelling wordt dit jaar gehouden van 18 juli t/m 26 september en is opgezet door de Nederlandse Kring van Beeldhouwers. Drieëntwintig vrouwelijke kunstenaars hebben zich laten inspireren door het leven en het werk van Henri van Sypesteyn, de stichter van het kasteel-museum. In 1937 overleed hij op 79-jarige leeftijd als vrijgezel zonder nakomelingen, de beeldhouwsters brengen een postuum eerbetoon onder het thema: "Een bruidsschat voor de jonkheer". De Nederlandse Kring van Beeldhouwers is de oudste beeldhouwerskring van het land met koningin Beatrix als beschermvrouwe.

Openingstijden

Open Tuinendagen: zaterdag 26 juni van 11.00 tot 18.00 uur

zondag 27 juni van 12.00 tot 17.00 uur

Beeldententoonstelling: 18 juli t/m 26 september

dinsdag t/m vrijdag van 10.00 tot 17.00 uur

zaterdag en zondag van 12.00 tot 17.00 uur

N.B. het museum is slechts met een rondleiding te bezichtigen

Verhoogde Open Beelden-

Toegangsprijzen: Tuinendagen tentoonstelling

Kasteel en tuin:

Volwassenen fl. 12,50 fl. 12,50

kinderen (4 t/m 14 jr.) fl. 7,00 fl. 7,00

groepen (v.a. 20 p.) en fl. 10,00 fl. 10,00

reductie (CJP, Pas 65)

Tuin:

Volwassenen fl. 7,50 fl. 5,00

Kinderen fl. 5,00 fl. 3,00

groepen en reductie fl. 5,00 fl. 4,00

Deel: ' Open Tuinendagen op Kasteel-Museum Sypesteyn '
Lees ook