Gemeente Steenbergen

Werkzaamheden aan de provinciale weg N257
Men is bezig met de reconstructie van de N257 door Steenbergen. Naar verwachting zullen de werkzaamheden duren tot medio september.

Het werk is onderverdeeld:

* juni tot bouwvakantie, het gedeelte Burgemeester Van Loonstraat (van Molenweg t/m Kaaistraat).

* bouwvak tot medio september, het gedeelte Kade / Zeelandweg-Oost (tussen Kaaistraat en Graaf Hendrikstraat).

Gedurende de werken zal het verkeer worden geregeld met behulp van verkeerslichten.
Op vrijdag 12 juli t/m maandag 15 juli is de Markt, Westdam en een gedeelte van de Oostdam te Steenbergen gesloten voor alle verkeer, behalve voetgangers, in verband met de kermis.

Op zondag 21 juli is de Hoogte, Nieuw Vossemeersedijk, de rijbaan van de Molenweg, Moorseweg en Assumburgweg te Nieuw Vossemeer gesloten voor alle verkeer, behalve voetgangers, in verband met wielerwedstrijden.

---

Indienen voorstellen Koninklijke onderscheidingen

Wie kan een voorstel indienen?
Iedereen kan iemand anders voorstellen voor een onderscheiding.

Hoe dient u een voorstel in?
Wilt u iemand voor een Koninklijke onderscheiding in aanmerking laten komen? Dan is het verstandig om eerst contact op te nemen met de kabinetschef van de burgemeester in de woonplaats van de kandidaat. De kabinetschef kan in grote lijnen aangeven of de verdiensten inderdaad bijzonder genoeg zijn voor een Koninklijke onderscheiding. Tevens zijn aanvraagformulieren aanwezig en daarna kan het verzamelen van alle gegevens beginnen. Wanneer die klus geklaard is, dient u het voorstel in bij de burgemeester in de woonplaats van de kandidaat.

Wie komen er in aanmerking voor een onderscheiding? Iedereen met (langdurige) bijzondere verdiensten voor de samenleving. De verdiensten moeten zeer uitzonderlijk of bijzonder zijn. Daarbij valt te denken aan vrijwilligers die actief zijn binnen allerlei organisaties op sociaal maatschappelijk gebied. Het gaat dan niet alleen om bestuurders, maar ook om mensen die door hun inzet verenigingen draaiend houden en organisaties toegankelijk maken voor de samenleving. Ook iemand die in zijn werk bijzondere prestaties levert, kan worden onderscheiden. Zulke 'bijzondere of zeer uitzonderlijke verdiensten in de werkkring' moeten echt uitgaan boven wat normaal gesproken van iemand in een dergelijke functie mag worden verwacht. Het gaat dus om de persoonlijke inzet, visie en kwaliteiten. Verder mogen de verdiensten niet alleen belangrijk zijn voor de onderneming, organisatie of instelling waaraan de kandidaat is verbonden. De samenleving moet er baat bij hebben.

Dien het voorstel op tijd in!
De behandeling van een voorstel kost behoorlijk wat tijd. Daarom is het belangrijk om tijdig in actie te komen. Is het de bedoeling dat de onderscheiding tijdens de zogenoemde 'lintjesregen' voor Koninginnedag wordt uitgereikt? Dien dan het voorstel uiterlijk 1 augustus in het jaar ervoor bij de burgemeester in. Gaat het om een uitreiking tijdens een andere gelegenheid, dan moet u het voorstel tenminste zes maanden van tevoren naar de burgemeester sturen.

---

Tentoonstelling beelden Léon Vermunt

Tot en met 19 juli zijn in het stadhuis, tijdens kantoortijden, bronzen beelden van Léon Vermunt te zien onder het motto 'De duivelse kunsten van het vuur'.

---

Fiets een rondje met een pontje

Met ingang van 2 juli 2002 kunt u weer overvaren van Steenbergen naar Oude Tonge v.v. met de MS Sunbear. Dit schip onderhoudt de fietsveerverbinding tussen beide gemeenten tot en met 28 augustus 2002. De vaartocht gaat vanaf de Steenbergse haven via Benedensas over het Volkerrak naar Oude Tonge.

Vertrek:
Steenbergse haven (Eiland van Nassau) 09.30 uur en 14.00 uur Benedensas 10.00 uur en 14.45 uur
Oude Tonge 10.45 uur en 16.00 uur

Bij twijfelachtig weer bellen naar tel (06) 53 62 85 17.

Bij het VVV-agentschap van de gemeente is een boekje te koop Almanak van de Zeeuwse pontjes. Hierin zijn de verschillende pontjes opgenomen, waaronder ook de nieuwe veerverbinding Anna Jacobapolder - Zijpe.

---

Nieuwe gemeentegids

In de periode van 8 juli tot 22 juli (week 28 en week 29), wordt de nieuwe gemeentegids 2002-2003, huis-aan-huis verspreid. Mocht u daarna geen gids hebben ontvangen dan kunt u deze gratis afhalen bij de receptie van het stadhuis, Kaaistraat 47.
vr 12 juli: tussen 10.30 uur en 11.00 uur doorkomst van de Nationale Jeugdronde te Kruisland (Roosendaalseweg, Molenstraat, Gastelseweg, Kruislandseweg). Info tel (0165) 391400.
vr 12 juli t/m ma 15 juli: kermis te Steenbergen (Markt en parkeerterrein Westdam). Info tel 543434.
zo 21 juli: wielerwedstrijden in Nieuw-Vossemeer (Hoogte, Nieuw-Vossemeersedijk, Molenweg, Moorseweg, Assumburgweg). Info tel 502762.
ma 5 aug t/m za 10 aug: Kleine Tour Steenbergen. Info tel 562488. Pagina aangepast op: 11-07-2002 .

Deel: ' Openbare bekendmakingen gemeente Steenbergen '
Lees ook