Ministerie van Buitenlandse Zaken


https://www.minbuza.nl

Openbare optredens minister Herfkens

Ministerie van Buitenlandse Zaken
11 september

Mededeling voor de redacties

Openbare optredens minister Herfkens:

Op woensdag 12 september neemt minister Herfkens (Ontwikkelingssamenwerking) in het Auditorium van de Vrije Universiteit in Amsterdam het boek 'Als de Olifanten Vechten' in ontvangst. Ze doet dit tijdens het symposium
'Ontwikkelingssamenwerking in Christelijk Perspectief', georganiseerd door het Instituut voor Cultuur Ethiek te Amersfoort. Op dit boek over het denken over ontwikkelingssamenwerking vanuit christelijk perspectief reageren behalve de minister ook Sylvia Borren (NOVIB), dr. Bas Plaisier (secr. Synode SoW-kerken) en dr. Fons van der Velden (KU-Nijmegen).
Het symposium begint om 10:30 uur. De minister geeft haar reactie op 12:00 uur

Eveneens op woensdag 12 september treedt de minister op in de Rode Hoed in Amsterdam, waar die dag de conferentie 'Raw Materials versus Poverty' wordt gehouden over de rol van de Wereldbank in het financieren van projecten op het gebied van mijnbouw en de ontginning van fossiele brandstoffen. De organisatie is in handen van Milieudefensie en Both Ends. De conferentie in de Rode Hoed, Keizersgracht 102 in Amsterdam, begint om 09:30 uur. De minister spreekt om 14:00 uur en discussiert aansluitend met de deelnemers in de zaal.

Op donderdag 13 september treden minister Herfkens en premier Kok op tijdens de lancering van de campagne 'Wereldburgers zijn wij allemaal'. Met deze campagne willen de Centra voor Ontwikkelingssamenwerking n Nederland (COSsen) in samenwerking met tal van andere organisaties (NOVIB, ICCO, HIVOS, CORDAID, FPP, NCDO, Schone Klerencampagne e.a.) aandacht vragen voor de internationale gevolgen van het politiek handelen in Nederland (coherentie). Tijdens de bijeenkomst lanceert Herfkens de website 'Wereldburgers.nl' en wordt het manifest 'Wereldburgers zijn we allemaal' aan premier Kok aangeboden.
De manifestatie is van 10-13 uur in Café Dudok, Hofweg 1a (tegenover het Binnenhof), Den Haag.
Herfkens treedt op om ca. 10:30 uur.

Voor meer gegevens kunt u contact opnemen met de afdeling persvoorlichting:
Yvonne van Hees of Lucille Merks: 348 6576

11 sep 01 10:11

Deel: ' Openbare optredens minister Herfkens '
Lees ook