Ingezonden persbericht


Stichting Dunya en Stichting Weerwoord presenteren:

DE OPENBARE ROTTERDAMSE VIERING VAN DE LANDELIJKE GEDICHTENDAG 2003!

40 Rotterdamse dichters doen mee, op 30 januari, aan de Openbare Rotterdamse viering van de Landelijke Gedichtendag, met voordrachten in de stad en een poëziefeest in het Bibliotheektheater.

Deelnemers zijn o.a. Hester Knibbe, Jana Beranová, Amir Afrassiabi, jeRoen Naaktgeboren, Ayatollah Musa, Nesan Erdogan, Youetta de Jager, Marco Nijmeijer, Shakib Sana, Arie van der Krogt, Cor de Back, Rien Vroegindeweij, Peter Goedhart, Manuel Kneepkens en Jacques Oerlemans.

Op 30 januari 2003 wordt in het hele land de Gedichtendag gevierd. In Rotterdam hebben Stichting Dunya en Stichting Weerwoord de organisatie van deze dag in handen genomen. Alle dichters uit de stad, organisaties, stichtingen en anderen die actief zijn met poëzie, zijn uitgenodigd mee te doen aan de openbare Rotterdamse viering van de landelijke gedichtendag. Overdag, tussen 10.00 tot 12.00 uur en van 14.00 tot 16.00 uur, dragen dichters voor uit eigen werk bij de volgende locaties:
- hal van het Centraal Station Rotterdam

- kruispunt van de Koopgoot met de ingang van Metrostation Beurs
- ingang van het Dijkzigtziekenhuis

- hal van de Centrale Gemeentebibliotheek

- Boekhandel Donner

Vanaf 19.30 uur wordt een inloop-poëziefeest gehouden in het Bibliotheektheater, Hoogstraat 110, Rotterdam. Het programma wordt gepresenteerd door burgemeester Ivo Opstelten, Harold de Boer en Lodewijk Ouwens. De entree is gratis.

De Openbare Rotterdamse viering van de Landelijke Gedichtendag wordt gesteund door veel organisaties uit de stad, o.a. de Centrale Gemeentebibliotheek, het Bibliotheektheater, de Letteren Overleg Rotterdam, Stichting Poetry International, Boekhandel Donner, de Iraanse Stichting voor Cultuur en Kennis, Tijdschrift Tortuca, Stichting Sahne en de Rotterdamse Kunst Stichting.

Voor meer informatie en fotomateriaal:
juan@dunya.nl

STICHTING JAMBE DELFT PRESENTEERT (elke 3e zondagmiddag van de maand):

"POEZIE IN DE PLATAAN"

ZONDAG 19 JANUARI 2003 OM 14.00 UUR:

In: HOTEL DE PLATAAN
Doelenplein 10 Delft (zie voor kaart en routeplanner: www.hoteldeplataan.nl)

Entree: 4 euro

Met de dichters:

JAN SPAANS
HAN RUIJGROK
EVY GABRIELS
STEPHAN VAN DER SLUYS

Met muziek van:
"GERGELIJZER"

En een open podium voor 3 dichters en/of muzikanten uit het publiek

Presentatie: Henriette Faas
literair_cafe_jambe@hotmail.com

Deel: ' Openbare Rotterdamse viering landelijke gedichtendag 2003 '
Lees ook