Gemeente Nijmegen


Project Speel-GOED

Vorig jaar is de Directie Wijkaanpak en Leefbaarheid van de gemeente Nijmegen gestart met het project Speel-GOED. Dit project draait al op twee locaties in de stad: het Teerplein aan de Sperwerstraat in Nijmegen-West en aan de 60e straat in De Gildekamp. Op woensdag 26 mei wordt de derde locatie geopend aan de 10e straat in Zellersacker, bij basisschool De Bloemberg.

Gratis
Speel-GOED is bedoeld voor kinderen van 4 tot 14 jaar. Zij kunnen hier spel- en sportmateriaal lenen, zoals een skateboard, darts, voetballen, inline-skates, stelten, sjoelbak, puzzels, basketballen, mens-erger-je-niet en nog veel meer. Voor het materiaal dat geleend wordt, moeten kinderen 'betalen'. Niet met gewoon geld, maar met speelgoedgeld, dat we 'sterren' noemen. Deze sterren kunnen kinderen verdienen door klusjes te doen in de wijk, ouderen te helpen, door goed gedrag of bijzondere prestaties. Speel-GOED is iedere werkdag na schooltijd geopend en in de schoolvakanties zelfs eerder. De sluitingstijden zijn afhankelijk van het seizoen: in de zomerperiode zijn we tot 20.00 uur open, in de wintermaanden tot 17.00 uur.
Kinderen die spel- en sportmateriaal willen lenen, moeten lid worden van het project. Deelname is gratis. Als een kind is aangemeld, krijgt het een pasje. Zonder pasje kan er geen materiaal geleend worden. Bij iedere locatie van Speel-GOED zijn drie beheerders aangesteld, waarvan er altijd twee aanwezig zijn. Zij zorgen voor toezicht en uitleen van materialen. Voor meer informatie kunt u terecht bij de heer Lex Bak, coördinator, tel. 3292240.

Deel: ' Opening derde locatie project Speel-GOED Nijmegen '
Lees ook