Prijsuitreiking en opening expositie poëziewedstrijd: met zingen is de liefde begonnen

Prijsuitreiking en opening expositie poëziewedstrijd: met zingen is de liefde begonnen

Meer informatie over VondelCS

VondelCS

Amsterdam , 28 januari 2015

Prijsuitreiking en opening expositie poëziewedstrijd: met zingen is de liefde begonnen

Vrijdag 30 januari vindt in VondelCS de uitreiking plaats van zowel de Vakjury- als Publieksprijs voor de landelijke poëziewedstrijd met als thema: Met zingen is de liefde begonnen. Tevens is deze avond de opening van de expositie, waarin de tien beste, door de vakjury geselecteerde, gedichten tentoongesteld worden. VondelCS presenteert de poëziewedstrijd in het kader van de landelijke Poëzieweek die van 29 januari tot en met 4 februari plaatsvindt.

VondelCS ontving ruim 260 inzendingen voor de poëziewedstrijd met als thema: Met zingen is de liefde begonnen. Aan de jury, bestaande uit juryvoorzitter Erik Lindner (dichter, oprichter Terras), Wim Brands (dichter, journalist, presentator), Joost Oomen (stadsdichter Groningen 2013-2014) en Sarien Zijlstra (School der Poëzie) de taak een winnaar te kiezen. Daarnaast kiezen zij 10 gedichten die twee weken (tot zondag 15 februari) worden geëxposeerd in het Media Café van VondelCS.

Singer-songwriter Juliet van de Voort, deze week te gast in De Torenkamer van VondelCS, heeft in de torenkamer nieuwe liedjes geschreven, geïnspireerd op inzendingen van de poëziewedstrijd. Zij zal haar nieuwe liedjes deze avond ten gehore brengen. 's Avonds in de live radio-uitzending van Opium op 4 vanuit VondelCS zal zij dit nogmaals herhalen.

Jury- en Publieksprijs

Het winnende gedicht wordt op zondag 1 februari voorgelezen in het AVROTROS radioprogramma De Sandwich van Jacques KlÃters. Daarnaast krijgt de winnaar van de Juryprijs een luxe pennenset, beschikbaar gesteld door Cross, een Pocketbook Sens + Kenzo, en twee toegangskaartjes voor het Gedichtenbal op 4 februari. Naast de Juryprijs maken de deelnemers kans op de Publieksprijs. De winnaar van deze prijs ontvangt een certificaat en een luxe pennenset.

Geinteresseerden kunnen tot vrijdag 30 januari 12:00 uur stemmen op de Publieksprijs via de Facebookpagina van VondelCS. Op de Facebookpagina staat onder 'Meer' de knop naar 'Poëziewedstrijd', hier zijn alle inzendingen te lezen. Er is geen Facebookaccount nodig om te kunnen stemmen.

De winnende gedichten worden op een prominente plek getoond tijdens de expositie over de poëziewedstrijd.

Dit initiatief wordt gesteund door Schrijversvakschool, School der Poëzie en Juni Gedicht.

Deel: ' Opening expositie poëziewedstrijd met zingen is de liefde begonnen '


Lees ook