Ingezonden persbericht


Persbericht Stadskanaal, 28 augustus 2001

Activiteit: Prijsuitreiking Fotowedstrijd en opening van Multicultureel

festival Kleurrijk Stadskanaal

Datum: zaterdag 15 september 2001, vanaf 11.30 uur

Plaats: Watertoren Stadskanaal, Ceresstraat 1

Georganiseerd door: Stichting Cultureel Collectief Stadskanaal (SCCS)

Op zaterdag 15 september zullen in de Watertoren van Stadskanaal de winnaars van de fotowedstrijd 'Kleurrijk Stadskanaal' worden bekend gemaakt. De jury, bestaande uit Henk van Klinken, kunstenaar; Hans Banus, persfotograaf en burgemeester J.J. Stavast hebben zich dan over de foto's gebogen en zullen hun oordeel bekend maken. Ook zal de publieksprijs worden uitgereikt. De afgelopen weken konden bezoekers aan de tentoonstelling door middel van een stembiljet hun voorkeur aangeven: de maker van de foto die de meeste stemmen kreeg, mag de publieksprijs in ontvangst nemen.

De prijsuitreiking van de fotowedstrijd is tevens het startsein voor het multicultureel festival Kleurrijk Stadskanaal, dat deze middag in het Centrum van Stadskanaal zal plaatsvinden. Na de overhandiging van de prijzen zal burgemeester Stavast het festival officieel openen door de aanzet te geven voor een spectaculaire tam-tam-optocht naar het centrum van Stadskanaal. Langs de route van de Watertoren naar de Europalaan, een traject van 2500 meter, zullen om de 100 meter trommelaars van de Djembé-groep NGOMA staan opgesteld. Zij zullen het trommelsignaal aan elkaar doorgeven en zo al trommelend de start van het festival aan alle omstanders bekend maken. Op het moment dat het signaal op het Europaplein aankomt, barsten de muzikale festiviteiten daar los.

De hele middag zijn verder optredens te verwachten van tal van muziekgroepen van uiteenlopende aard. te zien en te horen is: van Caribische klanken door een steelband, Amerikaanse Dixie-land-, jazz - en rock and rollmuziek tot Afrikaanse dans op het geroffel van de djembé's, waarbij het publiek wordt uitgenodigd zelf mee te swingen.

Circusschool De Hoogte uit Groningen zal daarnaast acrobatische toeren gaan uithalen en er is een verteltheater waar jong en oud kunnen kijken en luisteren naar spannende verhalen.

Op het speciale jongerenpodium zullen bands uit de regio optredens verzorgen, met muziek variërend van Britpop tot heavy metal.

Van 17.00 tot 18.00 uur zal op het Maczekplein de slotact plaatsvinden, die wordt verzorgd door de swingende Rock & Rollband Ubang 14.

De Centrumwinkeliers en de Markt dragen bij aan Kleurrijk Stadskanaal met tal van aanbiedingen die bij de diverse landen passen. Op diverse plaatsen worden terrassen ingericht vanwaar men ontspannen van de muziek en het theater kan genieten.

Het initiatief voor deze manifestatie is genomen door de Stichting Cultureel Collectief Stadskanaal. Hierin werken vertegenwoordigers van de diverse culturele instellingen in de gemeente samen om in Stadskanaal overkoepelende culturele activiteiten te kunnen organiseren en zodoende ook de onderlinge contacten te bevorderen..

Voor meer informatie over het programma:

Beppie Holwerda (tot 31 augustus), 0599 - 332099

Dina Hagedoorn, 's avonds: 0599 - 619819

In de Stichting Cultureel Collectief Stadskanaal zijn de volgende instanties vertegenwoordigd:

De Jeugdtheaterschool Comenius, Open Jongerencentrum De Kwinne, Algemene Muziekschool Zuid Groningen, Theater Geert Teis, het Streekhistorisch Centrum, Stichting Kunstzinnige Vorming Stadskanaal en de Openbare Bibliotheek Stadskanaal.

Deel: ' Opening festival Kleurrijk Stadskanaal '
Lees ook