Ministerie van Financien

Titel: ZALM EN VERMEEND OPENEN INTERNETSITE BELASTINGHERZIENING 2001

Persberichtnr.

99/196

Den Haag

14-9-99

ZALM EN VERMEEND OPENEN INTERNETSITE BELASTINGHERZIENING 2001

Op de persconferentie van de Belastingherziening 2001 zullen de bewindslieden van het Ministerie van Financiën de nieuwe internetsite openen. Het adres van de site is:

Deze site zal voor geïnteresseerden in de Belastingherziening 2001, van journalist tot particulier en ondernemer, een belangrijke en vooral actuele en complete informatiebron zijn. Op de site zal alle relevante en actuele informatie over het wetsvoorstel beschikbaar zijn. Dit betekent dat op de site niet alleen het wetsvoorstel en de memorie van toelichting, maar ook de publieksfolder en persberichten te vinden zijn. Tevens zal het Ministerie ander nieuws rond de wetsvoorstellen (zoals nieuwe publicaties, commentaren etc.) dagelijks op de site plaatsen.

Op wordt verder de Belastingherziening 2001 in een rondleiding voor particulieren en ondernemers kort gepresenteerd. Verder staan op de site de 10 meest gestelde vragen over onderwerpen als het boxenstelsel en de spaarhypotheek. Iedere week wordt een vraag van de week gepresenteerd. Ook bestaat voor bezoekers de mogelijkheid om in discussie te gaan met andere bezoekers op het Forum en zijn op de site columns te lezen. Op een nog nader te bepalen tijdstip zal via de site gechat kunnen worden met staatssecretaris Vermeend.

Tenslotte wordt met behulp van het onderdeel wetgeving algemeen en een tijdsbalk het gehele wetgevingsproces uitgelegd. Deze tijdsbalk wordt tussentijds geactualiseerd al naargelang de voortgang van het wetgevingsproces. Op deze manier is het voor de bezoeker eenvoudig om het verloop van het proces te volgen. Door het aanklikken van een bewuste datum krijgt de bezoeker, de persberichten, kamervragen etc. voorgeschoteld die op die bewuste dag gepubliceerd zijn.

Deel: ' Opening internetsite belastingherziening 2001 '
Lees ook