Psycho-medisch centrum Parnassia

Persbericht
---

Zoetermeer, 14 februari 2003

Opening kunstexpositie door wethouder Emmens

Maandag 3 maart opent wethouder Emmens van Zoetermeer om 14.30 uur de kunstexpositie 'Wat bezielt je' aan de Brechtzijde 20 te Zoetermeer. De expositie is een initiatief van de Robert-Fleury Stichting, locatie Zoetermeer, en Verslavingszorg Parnassia. Beide organisaties vieren op 3 maart 2003 het eerste lustrum van het gemeenschappelijke pand aan de Brechtzijde.

Ter gelegenheid van het lustrum schreven de Robert-Fleury Stichting en Verslavingszorg Parnassia een wedstrijd uit voor de Zoetermeerse bevolking. Rondom psychiatrie en verslavingszorg hangt nog vaak een taboesfeer. Dat is een van de redenen waarom de organisaties kozen voor een kunstwedstrijd rondom het thema 'Wat bezielt je'. Wie zich door dit thema geïnspireerd voelde, kon een schilderij, ets of tekening inzenden. Tijdens de feestelijke opening van de kunstwedstrijd zullen de prijswinnaars bekend worden gemaakt. De jury bestaat uit twee kunstenaars Geert Overvliet en Wout van der Vet van atelier Oranje Bomen.

Expositie
De expositie is tijdens de lustrumweek van 3 tot en met 7 maart dagelijks gratis te bezichtigen tussen 9.30 en 16.30 uur. Uiteraard zijn de winnende werken op de tentoonstelling te zien. Daarnaast bestaat de expositie uit werken van vijftien studenten van de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag.

Robert-Fleury Stichting
De Robert-Fleury Stichting biedt eigentijdse en deskundige zorg aan mensen met psychiatrische problemen en heeft vestigingen in Zoetermeer, Leidschendam en Gouda. De Robert-Fleury Stichting biedt korter en langer durende psychiatrische zorg aan volwassenen en ouderen. De behandelingen zijn poliklinisch, in deeltijd en klinisch. De laatste jaren heeft er een verschuiving plaatsgevonden naar meer ambulant werken.

Parnassia Verslavingszorg De verslavingszorg van Parnassia, psycho-medisch centrum heeft tot doel het verbeteren van de levensomstandigheden van personen (en hun omgeving) die problemen hebben met (de gevolgen van) het gebruik van verslavende stoffen of door het gokken. Verslavingszorg Parnassia biedt daartoe preventie, behandeling, begeleiding, bescherming, reclassering en consultatie.
---

Deel: ' Opening kunstexpositie in Zoetermeer door wethouder Emmens '
Lees ook