Ingezonden persbericht


PERSBERICHT: 21 APRIL 2004

Opening van Het Land van Ooit met
"Ridderkracht & Prinsessenpracht".

30 april t/m 9 mei

Heb je altijd al Ridder of Prinses willen worden? Laat dan deze droom tijdens de meivakantie van 30 april t/m 9 mei in Het Land van Ooit in vervulling gaan!

Anna Domino 16 (= 2004) staat het gehele jaar in het teken van "Ridderkracht & Prinsessenpracht". Daarom roept de Gouverneur van Het Land van Ooit tijdens de eerste week van het seizoen alle aspirant Ridders en Prinsessen op om een Staatsiebezoek aan Ooit te brengen en deel te nemen aan de Ridder training en Prinsessen opleiding.

En wat is een Ridder zonder zijn Ridderlijke Attributen en een Prinses zonder haar Juwelen Pracht? De jonge Ridders in opleiding kunnen onder leiding van echte Schildknapen hun eigen zwaard, schild en ridderhelm maken en voor de aanwezige Prinsesjes wordt een heus juwelenatelier ingericht waar zij de meest koninklijke sieraden en versiersels mogen knutselen.

De Ridders in spé leren tijdens deze week van echte Ooitse Ridders in een heuse Riddertraining hoe je je kunt verdedigen met zwaard en schild én hoe je Engerlingen en vijanden als Rak de Reiger aan moet pakken. Alle Kleine Bazen die aan deze Riddertraining meedoen krijgen een heuse Ooitse Ridderoorkonde. Aan het einde van elke dag wordt de allerstoerste, -slimste en -sterkste Ridder verkozen tot de "Ridder-van-de-Dag"!

De jonge Prinsessen krijgen van echte Ooitse Hofdames 'Prinsessen-Etiquette-Lessen', waarin zij o.a. leren op hoffelijke wijze te schrijden en hartstochtelijk hun droomridder aan te moedigen. Uiteraard ontvangen ook zij hiervoor een heuse Ooitse Prinsessenoorkonde en dagelijks krijgt de meest Hoffelijke Prinses de eretitel "Prinses-van-de-Dag"!

Het hoogtepunt is natuurlijk het Riddertoernooi waar de Rode, Groene, Blauwe en Gele Ridder op vurige paarden dagelijks met elkaar de strijd aangaan. Wie weet ben jij de gelukkige gast-Ridder of -Prinses die een ereronde op een écht Ridderpaard mag maken!

Aan het einde van elke dag zijn alle Ridder Bazen en Prachtige Prinsessen uitgenodigd om samen met de Ooiters en de meest edele Ooit Paarden deel te nemen aan een indrukwekkende Ridder & Prinsessen Parade.

Aan de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Judith van Loon, Staatssecretaris van Buitenlandse Zaken, Het Land van Ooit. Tel: 0416 - 377775 of 06 - 44212446. Fax: 0416 - 377773. E-mail: j.v.loon@ooit.nl. Bijgaande foto is vrij van rechten voor eenmalige plaatsing, mits u de volledige copywright erbij vermeldt.

---- --

Deel: ' Opening Land van Ooit met 'Ridderkracht & Prinsessenpracht' '
Lees ook