Gemeente Doetinchem

Opening natuurpark De Ruige Horst

Wethouder Keukenkamp heeft afgelopen maandag 27 augustus de eerste tien hectare van natuurpark De Ruige Horst geopend. In verband met de MKZ-crisis heeft het plaatsen van de afrastering rondom het park, vertraging opgelopen. Maar nu is het zover: de eerste bewoners, de Drentse Heideschapen, zijn losgelaten in het nieuwe natuurstruin-park in Doetinchem.

De Ruige Horst ligt grofweg tussen de Vossenstraat en de Vijverlaan. Rondom de Ruige Horst is een afrastering waarbinnen de natuur zijn gang kan gaan. Naaste de Drentse Heideschapen krijgen hier binnenkort ook een aantal Schotse Hooglanders een vaste verblijfplaats. Zij houden hier net als in park Overstegen het gras kort en werken de stuiken bij. De ondiepe en kronkelige beken zorgen ervoor dat planten maar ook amfibieën een betere kans krijgen.

De komende jaren zal steeds meer terrein bij het natuurpark getrokken worden tot het een uiteindelijke oppervlakte van 25 hectare beslaat.

Hoe moeten we met de aanwezige dieren in het park omgaan ?

Gewoon hun gang laten gaan, dan zullen ze ook ons onze gang laten gaan.


- Als eerste de dieren niet voeren. Als ze gevoerd worden, gaan ze de mensen opzoeken en bedelgedrag vertonen. Behalve dat dit niet natuurlijk is, kan dat ook gevaar opleveren door onverwachte bewegingen.


- De dieren niet aanraken of te dicht benaderen, ze kunnen dan geïrriteerd reageren als u midden door een kudde loopt.


- Honden moeten aan de lijn. Ze mogen de dieren niet aanraken of opjagen. Zolang honden vrij over het hele terrein lopen, zullen ook reeën en fazanten dit gebied mijden.

Zoekwoorden:

Deel: ' Opening natuurpark De Ruige Horst in Doetinchem '
Lees ook