Gemeente Eindhoven


Persbericht: 24 september 1999, no. 51.

Belangrijke verkeersader gereed

Wethouder Bun opent maandag nieuwe tracé Anthony Fokkerweg

Maandag 27 september opent wethouder Ir. R. Bun het nieuwe tracé van de Anthony Fokkerweg. De feestelijke opening vindt plaats om 10.00 uur, ter hoogte van de Verzetsheldenlaan. Vanaf 13.00 uur is de weg in beide richtingen open voor het verkeer.

Tempellaan veertien dagen dicht voor nieuw wegdek De Tempellaan in Noord-Eindhoven is vanaf maandag 27 september twee weken gesloten voor snelverkeer in beide richtingen. Aanleiding is het vervangen van de asfalt-toplaag, die op veel plaatsen is versleten en loslaat van de onderlaag. Het gaat om het gedeelte van de Tempellaan tussen de Rode Kruislaan en de Henegouwenlaan. De werkzaamheden duren - afhankelijk van het weer - tot en met 8 oktober.

Omleiding
Tijdens het werk leidt de gemeente het verkeer in beide richtingen om via de route J.F. Kennedylaan - Bisschop Bekkerslaan - Roelantlaan - Huizingalaan. Borden geven de omleiding aan. De wijken Blixembosch en Sprookjesbosch blijven bereikbaar, ook per bus: lijn 2 kan ook tijdens het asfalteringswerk de Tempellaan oversteken. Fietsers hoeven niet om te rijden; zij kunnen de fietspaden van de Tempellaan blijven gebruiken.

"Helmondweg" 8 weken voor helft dicht
Ook op maandag 27 september starten de werkzaamheden aan de noordelijke rijbaan van de Eisenhowerlaan tussen het Insulindeplein ("Berenkuil") en de Van Oldenbarneveltlaan. De reconstructie omvat het aanbrengen van een nieuwe fundering en asfaltlaag. De eerste week vinden voorbereidende werkzaamheden plaats; vanaf 4 oktober is er per rijrichting slechts 1 rijstrook beschikbaar.
Eind november zijn de werkzaamheden afgerond.

Wegversmalling
Het autoverkeer wordt niet met de bekende gele borden omgeleid, maar vervolgt zijn weg over de zuidelijke rijbaan. Het verkeer heeft, zowel in de richting Helmond als in de richting Eindhoven, één rijstrook ter beschikking. De wegenbouwers halen de weg er in zijn geheel uit en leggen er een veel zwaardere terug. De "nieuwe" Eisenhowerlaan wordt uitgevoerd met 18 cm asfalt, die op een 25 cm dikke puinfundering ligt. De zuidelijke rijbaan is volgend voorjaar aan de beurt.

Deze wegversmalling zal zeker vertragingen in de verkeersstroom opleveren, maar een geschikte alternatieve route is niet beschikbaar. Afhankelijk van zijn bestemming in Eindhoven kan verkeer komende uit Helmond eventueel eerder de Helmondweg verlaten en via Geldrop of Nuenen zijn weg vervolgen. De gemeente plaatst waarschuwingsborden die het verkeer op mogelijke stremmingen attenderen. Ook het openbaar vervoer zal hinder ondervinden. Naast de lijndiensten op Nijmegen zal vooral buslijn 7 met vertraging te maken hebben. Busmaatschappij Hermes laat deze lijn door Tongelre (Wolvendijk - 't Hofke - Tongelresestraat) rijden e.e.a. onder voorbehoud.

Deel: ' Opening nieuwe tracé Anthony Fokkerweg Eindhoven '




Lees ook