Provincie Groningen


Groningen, 11 juni 1999 Persbericht nr. 138

Opening Open Atelierroute Oost-Groningen

Uitnodiging aan de pers

Op zaterdag 19 en zondag 20 juni 1999 is er in Oost-Groningen een Open Atelierroute uitgezet, waarin zestien Oost-Groninger beeldende kunstenaars hun atelier tussen 10.00 en 17.00 uur openstellen voor het publiek. Tevens geeft een aantal kunstenaars verschillende workshops. De route is georganiseerd door de Stichting Beeldende Kunst Veendam in het kader van het Zomerfestival 1999. Vrijdag 18 juni a.s. om 17.00 uur openen Mirjam de Meijer, gedeputeerde Cultuur en Maya Wildevuur de Open Atelierroute op een feestelijk wijze in de Ennamaborgh te Midwolda. Aangezien een aantal kunstenaars tijdens de Open Atelierroute een workshop geeft voor publiek, krijgt Mirjam de Meijer bij wijze van voorproefje een mini-workshop van Maya Wildevuur.

U bent van harte uitgenodigd vrijdag 18 juni hierbij aanwezig te zijn. Ennemaborg, Hoofdweg 100, Midwolda

Aangezien het Zomerfestival zich op de amateurkunst richt, geeft een zestal kunstenaars tijdens de atelierroute workshops aan belangstellenden. Voor een vergoeding van slechts ƒ 10,- kan men schilderen, tekenen (landschap, model of bloemstilleven) etsen, boetseren of een workshop ideevormgeving volgen. De kunstenaars Jan de Boer, Toos Hagenaars, Sander Kletter, Maya Wildevuur, Mark Witteveen en Catharina Ypma geven de workshops. Aan de Open Atelierroute Oost-Groningen doen verder mee: Pierre Everhartz, Annet Gaaikema, Suzanne Hartmans, Loes Koster, Liesbeth Peeters, Marten Randa, Geert Schreuder, Annemieke Spierenburg, Ben Schasfoort en Hanneke de Weijs-Börger.

Voor meer informatie en opgave voor de workshops kunt u bellen met de Stichting Beeldende Kunst Veendam, telefoonnummer: 0598-631030. De Open-Atelierroute is een onderdeel van het Zomerfestival Oost-Groningen.
Dit Zomerfestival is een initiatief van de provincie Groningen en de gemeenten Bellingwedde, Menterwolde, Pekela, Reiderland, Scheemda, Stadskanaal, Veendam, Vlagtwedde en Winschoten. Het Zomerfestival staat geheel in het teken van amateurkunst. In een grote circustent zijn de komende weken in bovenstaande gemeenten optredens van regionaal talent te zien en zijn er rondom deze tent allerlei activiteiten.Voor meer informatie over de Open Atelierroute kunt u contact opnemen met de Stichting Beeldende Kunst Veendam: 0598 - 631030. Voor overige informatie kunt u terecht bij Agnes Delstra, afdeling Bestuurscontacten, provincie Groningen, 050 - 3164324.

Deel: ' Opening Open Atelierroute Oost-Groningen '
Lees ook