Gemeente Delft

Opening Speelhof Gillis, Delft

De avontuurlijke speeltuin in de Gillis, Speelhof Gillis, is klaar! Wethouder Anne Koning opent vrijdag 9 april om 16.30 uur de Speelhof, samen met de kinderen en bewoners uit de buurt.

Speelhof Gillis ligt op het binnenterrein tussen de Bachsingel, Haydnlaan, Chopinlaan en Vivaldilaan. Het is de tweede speeltuin nieuwe stijl die de gemeente Delft aanlegt. Deze voorzieningen werden in de nota Ruimte voor Spelen (2007) aangekondigd. In het voorjaar van vorig jaar werd Speelnatuur Hammenpoort aan de Rotterdamseweg geopend. Deze speelvoorzieningen bieden kinderen heel veel zegt wethouder Anne Koning: 'Net als Speelnatuur Hammenoort is Speelhof Gillis een avontuurlijke speeltuin in een natuurlijke omgeving, die kinderen volop uitdagingen biedt. Heel belangrijk, want het is goed voor de ontwikkeling van kinderen als ze fijn buiten kunnen spelen.'

In oktober van het vorig jaar is met kinderen en bewoners uit de Gilliswijk gesproken over de aanleg van een bijzondere speeltuin in de buurt. De ideeën die daar naar voren werden gebracht, zijn verder uitgewerkt en in januari van dit jaar opnieuw gepresenteerd aan de buurt. Het resultaat is een schakeling van toestellen om te klimmen, glijden, schommelen en stoeien. Door de strenge winter kon de Speelhof niet volgens plan eind februari opgeleverd worden. Maar nu is het zover! De kinderen uit de buurt weten de Speelhof al goed te vinden, en de afgelopen dagen werd er druk gebruik van gemaakt.

Deel: ' Opening Speelhof Gillis, Delft '


Lees ook