Pers bericht
Beelddenkers.
 
Beeldenkers is de twaalfde tentoonstelling in CBK het Kunstpaleis.
Grote Kerkhof 1 7411 KT
Deventer,TEL 0570-610414
 
Periode Zaterdag 20 febr.t/m 4 april 1999
Opening Vrijdag 19 febr. om 20.00 uur door historicus H.J. van Baalen J. Golsteyn.  
Openingstijden: dinsdag t/m zondag
van 11.00 tot 17.00 uur.
Deelnemende Kunstenaars:
Theo Urbach,Erik Dijkman en Rien
Renema. 
 
Beeldenkkers omvat het werk van drie kunstenaars , generatiegenoten. Allen hebben een eigen beeld taal ontwikkeld in verschillende visuele media. Stevige abstracte schilderijen, fijnzinnige,figuratieve tekeningen en raadselachtige, fragiel ruimtelijk werk. De spanning van het werk tot de tijd hebben ze gemeen. Bij Urbach is het moment van schilderen bepalend. Bij Renema gaat het om de noodzakelijkheid van elke dag zijn tekendagboek bij te houden. Dijkman wil zijn werk tijdelijk evenwicht brengen met de ruimte. In onderlinge verband biedt hun werk een verassend perspectief op de betekenis en werking van het zichtbare.

Rien Renema laat in het Kunstpaleis een selectie van honderd tekeningen uit zijn dagboekserie zien. Met deze tekeningen begon hij op 1 januari 1991. Elke dag voegt hij een aan toe. Een van de tekeningen wordt op monumentale wijze gepresenteerd.
Theo Urbach laat naast zijn schilderijen ook collages zien die gedeeltelijk op de computer otworpen zijn. Deze bevatten ook fotomontages. Renema en Urbach maakten tussen de zomer van '96 en '97 een gezamelijk project: Dronk-Art. Op tien avonden schilderden beiden in verschillende cafe's live een kunstwerk. Zo kon een interactie onstaan tussen kunstenaar, publiek en schiderij. Een werk uit deze serie maakt deel uit van de expositie. Een videoprojectie toont het wordingsproces van de schilderijen. Als derde exposant wer door de beide kunstenaars Erik Dijkman benaderd. Hij laar ruimtelijk werk zien. Zijn werk is op te vatten als vluchtig. Hij past ijle materialen toe. Het karakter van zijn werk is tijdelijk. Krachten en spaningen op materialen en andere natuurlijke elementen spelen een belangrijke rol. Dijkman laat zich in zijn keuze van materialen sterk leiden door de bedoeling die hij in het kunstwerk legt.
De persoonlijke visie van ieder kunstenaar levert spannende effeten op in de tentoonstelling Beelddenkers in het kunstpaleis.
 
Tijdens de opbouw worden digitale foto's genomen en op een site gezet.
Deze is te zien op Http://huizen.daxis.nl/Urbachtheo

Deel: ' Opening tentoonstelling Beelddenkers in Deventer '
Lees ook