Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Almere, 4 april 2011
OPENING TENTOONSTELLING VRIJDAG 8 APRIL 2011 OM 16.00 BIJ CASLA, ALMERE:

Het International New Town Institute en CASLa organiseren een tentoonstelling over de nieuwe stedelijkheid van China!

EXTRA!!!!
We zijn in de gelukkige omstandigheid dat de drie bureau's die meegewerkt hebben aan de tentoonstelling in Almere aanwezig zullen zijn bij de opening. Daarom zal voorafgaand aan de opening van de tentoonstelling een kort discussieforum plaatsvinden waarin Michelle Provoost Daan Roggeveen, Neville Mars en Harry den Hartog zal ondervragen over de hedendaagse Chinese stad.

Programma:


- welkomstwoord Ans van Berkum, directeur Casla
_ inleiding door Michelle Provoost, directeur INTI
_ toelichting door Daan Roggeveen (Go West Project), Harry den Hartog (Urban Language) en Neville Mars (Dynamic City Foundation)
_ opening door Ben Scholten, Wethouder Economische Zaken van Almere

Chinees drieluik: De alledaagse stad, het stedelijk netwerk en de groene New Town De hoogtijdagen van de Europese industrialisatie en demografische groei, met de daarbij behorende realisatie van nieuwe steden, is voorbij. Tegenwoordig ligt de economische kracht in het Verre Oosten waar New Towns als paddenstoelen uit de grond verrijzen; zeker in China. Hoewel de Chinese stad onze uitdrukkelijke aandacht heeft, is het verwonderlijk om te zien hoe weinig we eigenlijk weten van deze steden. Natuurlijk, de foto's van Chinese steden, met hun levendige straten en vitaliteit zijn overal te zien, en vele westerlingen zijn verbaasd en in schok bij hun aanblik. Maar hoe is dit tot stand gekomen? Hoe zijn ze ontworpen? Hoe zit de hedendaagse Chinese stad nou werkelijk in elkaar? Voor deze tentoonstelling zijn drie Nederlandse bureaus (Go West Project, Dynamic City Foundation en Urban Language) uitgenodigd. Zij hebben zich alle drie gecommitteerd aan de bestudering van de werkelijkheid, de totstandkoming en de analyse van de Chinese Stad. Daarnaast hebben zij voorstellen gedaan voor alternatieven op het vlak van wonen, werken en plannen. Hun onderzoek en ontwerpen laat duidelijk zien dat er niet één Chinese New Town bestaat; verschillende modellen bestaan naast elkaar en de ontwikkeling van de nieuwe steden is dynamisch. Nieuwe inzichten, kritiek op bestaande methoden en nieuwe ambities op het gebied van duurzaamheid kenmerken de toekomst van de Chinese Stad. Tijdens de tentoonstelling zullen de achterliggende principes van de hedendaagse generatie New Towns worden blootgelegd; hieraan zijn ontwerpen voor de Groene Stad voor de toekomstige generatie New Towns toegevoegd. De tentoonstelling is te zien van 8 april tot 18 juni in het Centrum voor Architectuur, Stedenbouw en Landschap van Almere (CASLa), Weerwaterplein 3, 1324 EE Almere. Openingstijden: di t/m za: 12:00 - 17:00

Deel: ' Opening tentoonstelling Chinees Drieluik '


Lees ook