UNICEF

Opening tentoonstelling 'No more childsoldiers'

Datum uitgave: 04-02-2000

Persuitnodiging

De Nederlandse Coalitie tegen het gebruik van Kindsoldaten en VOICE nodigen u uit voor de officiële opening van de fototentoonstelling

No more Child Soldiers

De opening vindt plaats op woensdag 9 februari 2000 om 17.30 uur in het Atrium van het Stadhuis in Den Haag.

Europarlementariër Max van der Berg opent de tentoonstelling. Hij zal ingaan op de rol van Europa in de strijd tegen het gebruik van kindsoldaten en op de mogelijkheden die het nieuwe Optioneel Protocol bij het Verdrag voor de Rechten van het Kind biedt.

Verder zal spreken journaliste Els de Temmerman over kindsoldaten in Oeganda en Soedan. Zij is auteur van het recent verschenen boek De meisjes van Aboke, waarin zij het verhaal vertelt van 139 schoolmeisjes die in 1996 midden in de nacht worden ontvoerd door de rebellen van het Leger van de Heer in het noorden van Oeganda.

Frans van der Boom, voorzitter van de Nederlandse Coalitie tegen het gebruik van Kindsoldaten, zal tot slot een korte terugblik geven op de campagne om het Nederlandse beleid ten aanzien van kindsoldaten te beïnvloeden. Deze campagne is onderdeel van de internationale inspanning die als doel heeft de minimumleeftijd voor rekrutering en deelname aan gewapende conflicten te verhogen naar 18 jaar. Wereldwijd zijn momenteel meer dan 300.000 kindsoldaten actief.

De Europese rondreizende tentoonstelling No more Child Soldiers zal tot 18 februari in Den Haag te zien zijn.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: Maud Droogleever Fortuyn, UNICEF: 070 3339392
Nienke Politiek, Nederlandse Coalitie: 070 4023525 Farida Chapman, VOICE (Voluntary Organizations In Cooperation in Emergencies): 00 32 2 7438781

Deel: ' Opening tentoonstelling 'No more childsoldiers' Den Haag '
Lees ook