NATIONAAL FONDS KINDERHULP

Opening tentoonstelling over leven in een pleeggezin

Veldhoven, 17 juli 2001

Staatssecretaris E. Kalsbeek opent op 17 juli -samen met jongeren- de reizende tentoonstelling 'Samen wonen in een pleeggezin is samen bouwen aan de toekomst'. Deze tentoonstelling is samengesteld uit inzendingen van de Kinderhulp-prijs 2001. Pleegkinderen en de 'eigen' kinderen van pleegouders hebben verbeeld hoe zij het samen leven in een pleeggezin ervaren. Zij stuurden indringende en creatieve inzendingen in: tekeningen, collages, gedichten, puzzels, songs etc. Hun inzendingen waren de bouwstenen voor de tentoonstelling.

Het is een interactieve tentoonstelling, waar niet alleen te zien is wat kinderen hebben gemaakt, maar ook te horen en te ontdekken. De komende jaren zal de tentoonstelling rondreizen door Nederland om anderen te informeren over het leven in een pleeggezin.

De staatssecretaris zal de openingshandeling verrichten met jongeren die zelf in een pleeggezin wonen. Daaraan voorafgaand zal zij met drie inzenders in gesprek gaan. De tentoonstelling zal op ludieke manier geopend worden, passend bij het thema 'bouwen aan de toekomst'.

De Kinderhulp-prijs en de tentoonstellign zijn een initiatief van het Nationaal Fonds Kinderhulp uit Deventer. Dit fonds komt op voor kinderen in Nederland die het minder goed getroffen hebben, meestal als gevolg van een verstoorde relatie thuis. Kinderhulp financiert extra activiteiten als een weekje op kamp, het lidmaatschap van een club of een schommel bij een kindertehuis. Kinderhulp geeft ook de WAT?! uit, een krant voor jongeren die in een pleeggezin opgroeien.

De opening vindt plaats op 17 juli om 9.00 uur in de Koningshof te Veldhoven, tijdens de internationale pleegzorgconferentie van de IFCO.

Voor meer informatie en het bijwonen van de opening kunt u contact opnemen met Janette Reukers. Zij is bereikbaar via de informatiedesk:
040-2537475

17 jul 01 10:10

Zoekwoorden:

Deel: ' Opening tentoonstelling over leven in een pleeggezin '
Lees ook