CONTEMPORARY ART CENTRE

Tentoonstelling Power of SIlence

Henk Kroes, voorzitter van de Vereniging De Friesche Elfsteden, opent aanstaande zondag in het Contemporary Art Centre in Schalkwijk de tentoonstelling:

P O W E R O F S I L E N C E

met werk van
Gérard Fournier (Frankrijk)
Janneke Hengst (Nederland)
Lina Falkesgaard (Denemarken)

De opening is om 14.00 uur. De tentoonstelling duurt tot 31 oktober.
U bent van harte uitgenodigd.

Nadere toelichting op de tentoonstelling :
Power of Silence is de titel van een tentoonstelling met verstild werk.. De beelden en schilderijen stralen kracht en rust uit. Zo is er in het Contemporary Art Centre in Schalkwijk werk te zien van de Franse beeldhouwer Gérard Fournier die het licht vangt in steen. Letterlijk, want zijn beelden zijn een combinatie van steen en glas, waardoor de steen gaat leven. Graniet, marmer, kalksteen of basalt, de steen wordt sprankelend door het invallende licht. De rust van de beelden van Fournier wordt versterkt door de warme gloed van de avondzon op de schilderijen van Janneke Hengst. Zij woont aan het IJsselmeer en haar oeuvre is een hommage aan het Friese landschap. Een Friese boerderij met de weerspiegeling van de bomen in het water krijgt door haar kleurgebruik en toets iets universeels. Het landschap is warm, verzonken en bedachtzaam, verstild en monumentaal.
De sieraden van de beroemde Deense ontwerpster Lina Falkesgaard zijn unieke objecten die samen een bepaald thema uitbeelden: 'very thin', 'the wave', 'story', spirit'. Zo kenmerken alle werken onder de noemer 'the wave' zich door een rustige golfbeweging. Ze zijn gemaakt van goud of zilver, zodanig bewerkt dat het materiaal heel sterk is geworden, met hier en daar parels of edelstenen als accent.

Contemporary Art Centre
Lekdijk 20
3998 NH Schalkwijk (Utr)

Openingstijden van de galerie:
Vrijdag tot en met zondag van 14.00 - 19.00 uur. Bezichtiging op andere tijden en dagen is mogelijk na telefonische afspraak.
Telefoon: 030-6012356

08 sep 99 10:05

Deel: ' Opening tentoonstelling Power of SIlence '
Lees ook