Opening Train Lodge 18 april door burgemeester Eberhard van der Laan


Amsterdam is een bijzonder hostel rijker. Uniek en betaalbaar verblijf voor reizigers in een “uitgerangeerde” trein.

AMSTERDAM, 20160414 -- Amsterdam heeft er met Train Lodge een niet alledaags hostel bij. Burgemeester van Amsterdam, Eberhard van der Laan, opent Train Lodge op maandag 18 april 2016, 17.00 tot 19.00 uur, samen met de initiatiefnemers en in aanwezigheid van de genodigden. Dit heugelijke feit vindt plaats op de locatie van Train Lodge, Changiweg 121 in Amsterdam. Het hostel is een nieuwe aanwinst in de ontwikkeling van Amsterdam Sloterdijk tot een multifunctioneel gebied met o.a. hotels, restaurants, woningen, kantoren.

Van slaaptrein tot hostel
Tot een paar jaar geleden maakten de slaaprijtuigen van Train Lodge deel uit van de nachttrein Rome – Zürich. Door de introductie van de hoge snelheidstreinen en de low cost vliegtuigen verdwijnen steeds meer nachttreinen. Veel treinmaterieel staat hierdoor werkeloos aan de kant. De initiatiefnemers van Train Lodge bedachten dat het nog beter slapen is in een stilstaande trein en kwamen op het idee van een hostel.

Unieke accommodatie
Het unieke van Train Lodge is dat alles doet denken aan een trein die onderweg is. De Train Lodge wordt gevormd door vier slaaprijtuigen (Berlijn, 1968) en een bistrorijtuig ( Brussel, 1993). In dit rijtuig is de receptie en de bar te vinden. Speciaal voor  Train Lodge is 150 meter spoor en een perron aangelegd, parallel aan het spoor bij station Amsterdam Sloterdijk. Er is ruimte gemaakt voor een terras op het zuiden. De inrichting van de slaaprijtuigen en het bistrorijtuig is in originele staat. De compartimenten hebben elk 3 slaapplaatsen boven elkaar en zijn samen te voegen tot een 6 persoons “dorm”. Men kan compartimenten in zijn geheel en per bed boeken. Ook bestaat de mogelijkheid een heel rijtuig te reserveren. Douches en toiletten zijn per rijtuig aanwezig. De buitenkant van de slaaprijtuigen is gespoten in de originele kleuren blauw en magenta. De buitenkant van het bistrorijtuig (met receptie en bar) is, in samenwerking met het Street Art Museum Amsterdam en bekend graffiti kunstenaar Kenor uit Barcelona, voorzien van een abstract en kleurrijk kunstwerk.

Waarde voor omgeving
Het hostel Train Lodge draagt bij aan de verlevendiging van de omgeving, Amsterdam Sloterdijk. Het hostel trekt immers reizigers uit alle landen die op zoek zijn naar een bijzondere beleving tegen een betaalbare prijs. Het terras is een ontmoetingsplek voor gasten en voorbijgangers. Train Lodge streeft naar samenwerking met andere organisaties en ondernemers in het gebied. Een leuk voorbeeld is dat leerlingen van het nabij gelegen Hout- en Meubileringscollege in hun lessen de banken in het bistrorijtuig opnieuw stoffeerden. Leerlingen van het Mediacollege gebruiken hun kennis en creativiteit voor onze promotie.


Deel: ' Opening Train Lodge 18 april door burgemeester Eberhard van der Laan '
Lees ook