PERSBERICHT 18 mei 2002
BETREFT TURKS OLIEWORSTELFESTIVAL
AMSTERDAM KIRKPINAR 2002
17 JUNI IN JAAP EDEN AMSTERDAM
en optreden van
TRADITIONEEL TURKSE FANFARE op de ZAANSE SCHANS

Rond de Amsterdam Kirkpinar, het Europees kampioenschap olieworstelen, groeide de afgelopen jaren een waar festival. Ook dit jaar belooft dit unieke krachtsportfestival een feest voor de hele familie te worden, zich uitsrekkend over drie dagen.

Het best bezochte allochtoons evenement van Nederland is en blijft het op de allereerste plaats de belangrijkste olieworstelwedstrijd van Europa. Op zondag 2 juni op sportcomplex Jaap Eden in Amsterdam.

Traditioneel zal de Mehter, oervorm van alle fanfare-orkesten, dit festival om 12 uur 's middags openen. Deze harmonie inspireerde Mozart tot het schrijven van zijn Turkse Marsen. De Mehter-fanfare uit Inegol zal twee dagen eerder, 31 mei, de vrijdag voor de Amsterdam Kirkpinar om 4 uur 's middags de opening blazen middels een optreden op de Zaanse Schans.

Op de zaterdag voor de Kirkpinar heeft in de Jaap Edenhal een optreden van bekende Turkse artiesten plaats. Namen als Melda Duygulu, Orhan Hakalmaz, Dursun Aslanoglu, Ugur Isilak en Ahmet Baydaroglu.

De climax heeft op zondag 2 juni plaats. Na de opening door de Mehter betreden de beren van kerels het strijdveld. Het zijn Open Kampioenschappen. Ook in ons land is olieworstelen populair. Vorig jaar haalden beelden van de stijd tussen de Amsterdammer Melvin Witteveen en de 69 kilo zwaardere 'Sumo' Osman Recepoglu zelfs de Japanse televisie.

Onder de worstelaars die uit Turkije komen dit jaar de legendarische Ahmet Tasci. Maar ook regerend wereldkampioen Vedat Ergin en de mateloos populaire Mehmet Ali Suzuz, Nizamettin Akbas, Saban Onat, Mehmet Yilmaz, Hasam Tuna, Kadir Ergin en Bulent Gurbuz.

In 2002 is het de zesde keer dat de vereniging Türkevi (Turks Huis) i.s.m. MokumTV dit evenement organiseert. Dit jaar opnieuw op het Jaap Edencomplex in de Watergraafsmeer aan de rand van Amsterdam plaats.

We hopen te mogen rekenen op uw aandacht en hopen u dan ook te mogen begroeten op deze bijzondere dag.

AMSTERDAM KIRKPINAR 2002
datum: zondag 2 juni 2002
plaats: Jaap Eden Sportcomplex,
Radioweg 64 Amsterdam Watergraafsmeer (met openbaar vervoer tram 9, bus 15, 59, 67, 120, 126, 136 of 157 uitstappen Kruislaan / Middenweg of Linnaeusparkweg / Kruislaan).
begin: 12.00 uur ´s ochtends.
meer info: http://go.to/oilwrestling

Persinfo 020 7767608

Deel: ' Opening Turks olieworstelfestival Kirkpinar in Amsterdam '
Lees ook