Ingezonden persbericht


Geachte mevrouw, heer,

Helaas zijn wij deze week genoodzaakt geweest de aanvang van het mosselseizoen met drie weken uit te stellen. De mosselhandelaren hebben hiertoe besloten omdat de kwaliteit van de Zeeuwse mossel nog niet optimaal is. Woensdag 8 augustus is nu de dag dat de eerste mosselen Yerseke zullen verlaten. Om 12.00 uur rijden de vrachtwagens van de mosselhandelaren in colonne uit om de Zeeuwse mosselen door België en Nederland te verspreiden. Een dag later, op 9 augustus, zijn de mosselen overal te koop.

Graag nodigen wij u uit bij de opening van het mosselseizoen aanwezig te zijn. Het programma ziet er als volgt uit.

10.00 uur Ontvangst in de Mosselveiling

10.15 uur Welke factoren hebben een rol gespeeld bij het uitstel van het mosselseizoen en wat zijn de gevolgen voor de consument en mosselsector? De verwachtingen voor het seizoen 2001/2002, door Arnoud J. Leerling, directeur Mosselkantoor.

10.45 uur Inschepen en meevaren met een mosselkweker op de Oosterschelde.

11.45 uur Vertrek naar de rand van Yerseke, waar de mosselkaravaan gereed staat voor vertrek.

12.00 uur Startschot mosselseizoen 2001/2002

12.15 uur Primeurproeverij van de eerste Zeeuwse mosselen in dorpshuis 'De Zaete' in Yerseke.

13.30 uur Einde programma

Wilt u op 8 augustus bij de start van het mosselseizoen aanwezig zijn, dan kunt u ons e-mailen: l.wassenaar@visbureau.nl.

U ontvangt tijdig een bevestiging en routebeschrijving. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Tilly Sintnicolaas (tel.: 070-3369650) of Lisette Wassenaar (tel.: 070-3369652 of e-mail l.wassenaar@visbureau.nl) van het Nederlands Visbureau.

Met vriendelijke groeten,
Productschap Vis

drs. Arnoud J. Leerling
(directeur Mosselkantoor)

Deel: ' Opening uitgesteld mosselseizoen te Yerseke '
Lees ook