DSM

13 september 2001

Opening van nieuwe laboratorium DSM Biologics in Groningen

Vandaag opent minister Hermans van Onderwijs, Cultuur en Wetenschappen samen met Feike Sijbesma, lid van de Raad van Bestuur van DSM, het nieuwe laboratorium van DSM Biologics in Groningen. Het gebouw biedt voldoende onderdak aan alle Onderzoeks- en Ontwikkelingsactiviteiten van DSM Biologics in Groningen in een periode van krachtige groei.

Door deze extra laboratorium faciliteiten kan door DSM Biologics nog meer service en kwaliteit worden geboden aan klanten. Daarnaast past dit in DSM's voortdurende streven naar verdere optimalisatie van GMP-processen (Good Manufacturing Practices). Het nieuwe DSM laboratorium ligt op steenworp afstand van de bestaande locatie, zodat een goede integratie van ontwikkeling en productie blijft bestaan. Het nieuwe onderkomen van DSM Biologics is 1600 m² groot. Door de verhuizing komt op de productielocatie - die momenteel een oppervlakte van ongeveer 3500 m² heeft - ruimte vrij voor verdere uitbreiding van de productiecapaciteit.

DSM Biologics is binnen de regio Groningen in toenemende mate een economische kracht aan het worden, en daarmee bron van hoogwaardige werkgelegenheid. Mensen die in Groningen een opleiding in de biotechnologie volgen, kunnen meer en meer in de regio blijven door te kiezen voor een loopbaan bij DSM. Om de groei te kunnen volhouden heeft DSM Biologics voortdurend behoefte aan goed opgeleide mensen, die wetenschappelijke kennis koppelen aan ervaring met biofarmaceutische productieprocessen. Afhankelijk van potentiële investeringen bij DSM Biologics, is de verwachting, dat in de komende jaren een uitbreiding van het personeelsbestand met zo'n 50-100 mensen in Groningen tot de mogelijkheden behoort. Op het gebied van scholing en arbeidsmarkt zal DSM nog nauwer gaan samenwerken met overheden en opleidingsinstituten om zo de instroom van jonge professionals te waarborgen.

Wethouder Schuiling, in de gemeente Groningen belast met o.a. economische zaken, zegt over de nieuwbouw van DSM Biologics het volgende: "Dit bedrijf is als contract producent van biofarmaceutische producten een belangrijke schakel binnen het biomedische cluster van bedrijven en kennisinstellingen in Groningen. De uitbreiding van DSM is een enorme impuls voor de Life Sciences sector in Groningen die speerpunt is van het gemeentelijk beleid."

Deel: ' Opening van nieuwe laboratorium DSM Biologics in Groningen '
Lees ook