Haagse Hogeschool


Opening Wetenschap & TechniekWeek bij de Haagse Hogeschool

De opening van alweer de veertiende Wetenschap & TechniekWeek vindt dit jaar plaats op donderdag 7 oktober bij de Haagse Hogeschool. De officiële opening, verricht door minister Hermans, staat geheel in het kader van het thema van deze week 'Tijd. Van even tot eindeloos'. Samen met deelnemers van Thinkquest '99 zal de minister meppen op virtuele eendagsvliegen, waarmee het startsein wordt gegeven voor de spectaculaire openingsact 'Carpe Diem. Eendagsvlieg op reis door de tijd'.

Een groot deel van het programma deze dag is gewijd aan de Nederlandse Finale van Thinkquest '99. Voor deze internationale 'web'-strijd hebben zich bijna 400 scholieren van 100 verschillende Nederlandse scholen ingeschreven. Thinkquest is een jaarlijks terugkerende wedstrijd voor leerlingen van 12 tot en met 19 jaar met als doel het maken van een educatieve web-site. De finale in de Haagse Hogeschool wordt gepresenteerd door TMF-veejay Bridget. Als afsluiting van de middag zal Close II You optreden.

Het programma van deze (besloten) manifestatie is live te volgen op Internet. Het programma vindt plaats van 14.30 tot 17.00 uur.

Wetenschap en TechniekWeek 1999

De Wetenschap en TechniekWeek 1999 vindt dit jaar plaats van 9 t/m 17 oktober. De gratis programmakrant is verkrijgbaar bij bibliotheken, boekhandels en de Sector Techniek van de Haagse Hogeschool. Meer informatie is te vinden op www.weten.nl.

Bij de bibliotheek aan het Spui staat 'een klok op luchtdruk', gemaakt door studenten van de opleiding Werktuigbouwkunde van de Sector Techniek van de Haagse Hogeschool.

Deel: ' Opening Wetenschap & TechniekWeek bij Haagse Hogeschool '
Lees ook