Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Rotterdam, juni 2002

BELEEF 'T MEE IN DE
ROTTERDAMSE ARCHITECTUURZOMER 2002

OPENINGSWEEKEND: FESTIVAL VAN DE ARCHITECTUUR
Zaterdag 29 en zondag 30 juni

Razendsnel gaan de architectonische veranderingen in Rotterdam. Om dat te benadrukken is 'De tijd vliegt' het thema van het Festival van de Architectuur. In het laatste weekend van juni wordt met dit festival de Rotterdamse ArchitectuurZomer 2002 geopend die duurt tot eind september. Snel gaan zeker de ontwikkelingen rond de drie metrostations die centraal staan in het festival: Rotterdam CS, Blaak en Wilhelminaplein.

Hier vertrekken diverse architectuurroutes, bijzondere gebouwen in de omgeving zijn opengesteld voor het publiek, er is theatraal vermaak van Parade-artiesten en boeiende digitale projecties van het oude en nieuwe Rotterdam. Bovendien zijn er excursies per fiets, boot en vliegtuig(jes) en de Rotterdamse architectuurinstellingen organiseren allerlei gratis activiteiten voor het publiek, zoals kinderworkshops en rondleidingen. De feestelijke opening vindt plaats in het Nederlands Architectuurinstituut. Zaterdagochtend om 11.00 uur is er een lezing van een spraakmakende Nederlandse architect wiens naam nog niet kan worden onthuld. Artiesten van de Parade zorgen hier, net als in de drie metrostations, voor prettig verteerbare muzikale en theatrale acts.

Buitenkansjes voor binnenkijken
Het festival biedt een uitgelezen kans om eens een kijkje te nemen in diverse nieuwe gebouwen, meestal op beide dagen tussen 11.00 en 17.00 uur. Rond Rotterdam CS kan bijvoorbeeld in De Delftse Poort van Nationale Nederlanden of het markante Westin Hotel worden genoten van het uitzicht. In de buurt van Station Blaak zijn onder meer de de gloednieuwe Waterstadtorens open voor publiek. En rond Station Wilhelminaplein onder meer het Luxor Theater en het World Port Center naast Hotel New York.

Vliegen, fietsen en varen
Een rondvlucht vanaf Rotterdam Airport langs kenmerkende hoogbouw, een fietstocht langs bijzondere oud- en nieuwbouw en een boottocht langs bruggen en gebouwen aan de Maas maken het festival compleet.


---
Niet voor publicatie
Voor meer persinformatie, rechtenvrij beeldmateriaal en informatie over arrangementen en lezersaanbiedingen kunt u contact opnemen met Coebergh Communicatie & PR, Arabella Coebergh en Machteld Merens, via telefoon (020) 470 87 87, fax (020) 470 88 13 of e-mail arabella@coebergh.nl en machteld@coebergh.nl

Deel: ' Openingsweekend Festival van de Architectuur in Rotterdam '
Lees ook