Politiebericht Friesland: Friesland 10-08-2001
Politieberichten van 9/8 (13.00) t/m 10/8 (07.00)

Joure: diefstal uit auto
In de nacht van woensdag op donderdag werd ingebroken in een auto die stond geparkeerd aan de Waling Dijkstrastraat. Men kwam binnen door de linker portier te forceren. Uit de auto is een radio-cdspeler ontvreemd. Aangifte is gedaan door een 43-jarige inwoner van Joure. In dezelfde nacht werd ook ingebroken in een auto die stond geparkeerd aan de Dr. G.A. Wumkesstraat. Het rechterportierslot werd geforceerd. Ontvreemd werden een radio-cdspeler, 2 boxen en de hoedenplank waar de boxen inzaten. Aangifte is gedaan door een 28-jarige inwoner van Joure

Dokkum: openlijke geweldpleging
Donderdag omstreeks 12.00 uur was een 21-jarige inwoner van Holwerd een broodje aan het eten in een horeca-gelegenheid op de Acht Zaligheden. Door een drietal jongeren werd hij uitgescholden. Vervolgens daagde één van de drie de inwoner van Holwerd uit om naar buiten te komen. Direct daarna kreeg de man een klap tegen zijn hoofd. Terwijl zijn vriendin probeerde de zaak te sussen, kreeg hij weer een klap. Ook een getuige heeft nog geprobeerd de zaak te sussen. Deze kreeg ook klappen en werd, nadat hij op de grond lag, door de drie verdachten getrapt. De verdachten vertrokken even later in een auto. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Leeuwarden: mishandeling c.q. straatroof
Donderdag omstreeks 14.00 uur fietste een 26-jarige inwoner van Rinsumageest over de Tweebaksmarkt. Ter hoogte van het Fries Museum kreeg hij zomaar een klap op zijn hoofd. Door de klap viel hij op de grond. Daar werd hij door twee verdachten in zijn zij getrapt. Eén van de verdachten trapte tegen de gitaar, die de man bij zich had. Vervolgens gingen de mannen er op de fiets van het slachtoffer vandoor. De man heeft aangifte gedaan en de politie heeft de zaak verder in onderzoek.

Harlingen: winkeldiefstal
Donderdag omstreeks 16.30 uur werden een viertal scheermesjes ontvreemd uit een winkel aan de Voorstraat. Het personeel kon een duidelijk signalement geven. Korte tijd later kon de man worden aangehouden in de Koningin Wilhelminastraat. De man, een 25-jarige inwoner van Harlingen, had de scheermesjes nog bij zich. De man is overgebracht naar het politiebureau in Harlingen alwaar hij is voorgeleid. De man heeft een bekennende verklaring afgelegd. Aangifte is gedaan door een 22-jarige inwoonster van Harlingen.

Bolsward: winkeldiefstal
Donderdag omstreeks 17.15 uur kreeg de politie een melding van een winkeldiefstal in een supermarkt aan de Snekerstraat. De verdachte, een 56-jarige inwoner van Bolsward, kon worden aangehouden en is overgebracht nar het bureau in Sneek. Hij had voor 48,01 gulden aan levensmiddelen ontvreemd. De zaak is afgehandeld via Kort-om. Hij kreeg een boete van 250 gulden. Aangifte is gedaan door een 27-jarige inwoner van Bolsward.

Sneek: diefstal vaartuig opgelost
Dinsdag omstreeks 09.30 uur werd een speedbootje van het type Spitfire, die lag afgemeerd aan een steiger in de Houkesloot, ontvreemd. Aangifte werd gedaan door een 15-jarige inwoner van Langelille. De verdachte voer in de richting van Sneek. De totale waarde van de boot en buitenboordmotor bedragen ca. 2.500,--. Donderdag omstreeks 14.45 uur kreeg de politie een melding dat het bootje, met daarin twee personen, zou varen in de Woudvaart. Een politieman vatte post bij de brug bij de Prinsengracht te Sneek. Hij zag dat de twee personen het bootje aanlegden aan de Harinxmakade. Op de wal werd, na een kleine achtervolging, een 15-jarige inwoner van Sneek aangehouden. Ook de tweede verdachte, een 16-jarige inwoner van Sneek, werd aangehouden. Beide zijn overgebracht naar het politiebureau in Sneek.

Leeuwarden: inbraak woning
Donderdagmiddag is ingebroken in een woning aan de Spanjaardslaan. Het is niet duidelijk hoe men is binnengekomen. Ontvreemd werden een aantal kristallen siervoorwerpen en enkele honderden guldens. Aangifte is gedaan door een 75-jarige inwoonster van Leeuwarden.

Luinjeberd: aanrijding met gering letsel
Donderdag omstreeks 18.45 fietsten een 11-jarige inwoner van Heerenveen en een 17-jarige inwoner van Gersloot over de Aengwirderweg. Een 30-jarige automobiliste uit Tjalleberd reed over dezelfde weg en wilde de fietsers inhalen. Op het moment dat dit gebeurde sloeg de inwoner van Gersloot voor de auto linksaf. De vrouw remde krachtig af. Op dat moment echter sloeg echter de 11-jarige ook af en reed door deze manoeuvre tegen de rechterzijde van de auto aan. De jongen kwam ten val. Hij klaagde over pijn in de rug en is uit voorzorg overgebracht naar het ziekenhuis in Heerenveen.

Sneek: inbraak auto
Donderdagavond is ingebroken in een auto, die stond geparkeerd op het Veemarktterrein. Het rechter voorportier werd opengebroken. Ontvreemd werden een radio-cdspeler, een rijbewijs en een fototoestel. Aangifte is gedaan door een 21-jarige inwoner van Gaastmeer .

Wolvega: rijden onder invloed
Vrijdag omstreeks 00.30 uur werd een 41-jarige automobilist uit Wolvega aangehouden op de Steenwijkerweg. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 500 ug/l, goed voor een rijverbod van vijf uur.

Ravenswoud: rijden onder invloed
Vrijdag omstreeks 00.45 uur werd een 62-jarige automobilist uit Appelscha aangehouden op de Meester Lokstraat. Hij bleek te hebben gedronken. Op het bureau blies hij 710 ug/l, goed voor een rijverbod van acht uur. Tevens werd van de verdachte het rijbewijs ingevorderd.

Jelsum: inbraak woning
Tussen donderdagmiddag en vrijdag 01.00 uur is ingebroken in een woning aan de Finsterbuorren. Onbekend is hoe men is binnengekomen, wel zeker is dat een televisie en een videorecorder zijn ontvreemd. Aangifte is gedaan door een 43-jarige inwoonster van Jelsum.

Leeuwarden: rijden onder invloed
Vrijdag omstreeks 04.10 werd een 25-jarige automobilist uit Hardegarijp aangehouden op het Zaailand. Hij reed met gedoofde lichten. Tevens bleek hij te hebben gedronken. Op het bureau blies 650 ug/l, goed voor een rijverbod van zeven uur. De verdachte had zijn rijbewijs niet bij zich. Onderzocht wordt nog of de verdachte zijn rijbewijs reeds was ingevorderd vanwege het eerder dit jaar eveneens rijden onder invloed.

Leeuwarden: druggebruiker opgepakt
Donderdag omstreeks 20.00 uur zag de politie dat een 20-jarige inwoner van Leeuwarden drugs kocht op de hoek van het Ruiterskwartier en Zaailand. Toen de politie de man wilde aanhouden verzette hij zich. Hij is daarop geboeid overgebracht naar het bureau. Daar gaf hij in eerste instantie een valse naam op. Verder werd bij de verdachte 1,4 gram cocaïne aangetroffen en een geldbedrag. Alle feiten (bezit cocaine, het opgeven van een valse naam en het plegen van verzet tijdens de aanhouding) werden bekend. De verdachte is na verhoor weer in vrijheid gesteld.

Bureau Communicatie, telefoon 058 - 880 8272

Deel: ' Openlijke geweldpleging in Dokkum '
Lees ook