Technische Universiteit Eindhoven


31 augustus 1999

Gratis film met live-muziek op TUE-terrein
Openluchtfilm 'Faust' met Franse band Art Zoyd

Woensdag 15 september wordt op het terrein van de Technische Universiteit Eindhoven een voorstelling gegeven van de film 'Faust' met muzikale begeleiding van de Franse avantgarde-rockband Art Zoyd. De voorstelling vindt plaats in de openlucht en is voor iedereen gratis toegankelijk.
Tegen een van de muren van het leegstaande, oude scheikundegebouw komt een filmdoek van 7 bij 10 meter te hangen, de bandleden spelen op verschillende verdiepingen in het gebouw. De organisatie van deze eenmalige voorstelling is in handen van Studium Generale/TUE en Plaza Futura.

Film 'Faust'
'Faust' (1926) is een film van W.F. Murnau, destijds een van de toonaangevende regisseurs van het Duits expressionisme. Die stroming werd gekenmerkt door voor die tijd nieuwe filmtrucs, het gebruik van licht en donker en de enorme schaduwpartijen die daardoor opgeroepen werden. In 'Faust', een verfilming van het gelijknamige boek van Goethe, verkoopt de wetenschapper en chemicus Faust zijn ziel aan de duivel.

Art Zoyd
De Franse avantgarde-rockband Art Zoyd is gespecialiseerd in het begeleiden van theaterproducties en stomme films. De vier muzikanten combineren live muziek (basgitaar, cello, viool, klavieren, saxofoon, percussie) met de meest uiteenlopende samples, waarmee ze in feite alsnog een (ontbrekende) geluidsband bij de film maken. Ze zorgen dus niet alleen voor de muzikale begeleiding, maar voegen er een extra dimensie aan toe. Dat onderscheidt hen van andere orkesten. Art Zoyd heeft zowat overal ter wereld opgetreden, van New York tot Yokohama en van Berlijn en Moskou.

Datum: woensdag 15 september
Plaats: TU Eindhoven op parkeerplaats bij het oude scheikundegebouw aan het Kranenveld
Terrein open voor het publiek: vanaf 21.30 uur
Aanvang van de voorstelling: 22.15 uur
Einde van de voorstelling: 23.45 uur.
Als het weer het onmogelijk maakt om de voorstelling in de openlucht te vertonen, dan wordt uitgeweken naar het auditorium van de TUE.


Voor meer informatie kan men terecht bij Studium Generale, Hetty de Groot,
telefoon 040-247 0497 of bij Cees van Keulen, mediavoorlichter, telefoon 040-247 4061

Deel: ' Openluchtfilm 'Faust' met Franse band Art Zoyd bij TUE '
Lees ook