Socialistische Partij

12de congres

Openluchtles tegen oorlog vanmiddag op Plein, Den Haag

10-03-2003 * Het onlangs opgerichte actienetwerk van en voor jongeren tegen een oorlog in Irak, Rage Against Madness?!, presenteert zijn standpunten vanmiddag met zijn eerste actie. Op het Plein zal vanaf 17.00 uur door onder anderen SP Senator Driek van Vugt een openluchtles over de mogelijke oorlog tegen Irak worden gegeven.

Driek van Vugt Rage Against Madness?! is een breed netwerk bestaand uit jongeren die kwaad zijn over de waanzin van een nieuwe oorlog en die het verzet hiertegen willen aanwakkeren en begeleiden. Met de openluchtles, die gegeven zal worden in een tijdelijk noodlokaal, presenteert Rage Against Madness?! zich aan het Nederlandse publiek. De les symboliseert het streven van het jongerennetwerk om discussies op scholen over dit onderwerp te stimuleren. Tijdens de les in de open lucht zal uitgelegd worden waarom een oorlog tegen Irak absolute waanzin is.

Ook worden er lunchpakketten tegen de oorlog aan het publiek uitgedeeld. Het pakket bevat uitleg over wie en wat Rage Against Madness?! is, informatie over de demonstratie van 22 maart en een lijst met gegevens en tips aan de hand waarvan jongeren zelf aan de slag kunnen gaan. Bovendien wordt de website www.rageagainstmadness.nl gepresenteerd, die als virtuele ontmoetingsplaats voor jongeren zal gaan functioneren en waar zij hun gedachten over de situatie en suggesties voor of verslagen van acties tegen de oorlog kunnen uitwisselen.

Rage Against Madness?! roept jongeren op massaal te gaan demonstreren op 22 maart en discussies en acties op scholen, hogescholen en universiteiten op te zetten. Zo kunnen jongeren hun woede op een gepaste manier laten blijken en hand in hand laten gaan met iets wat ze zelf kunnen doen. Het actienetwerk kan hen hierbij ondersteunen.

Zoekwoorden:

Deel: ' Openluchtles tegen oorlog op Plein, Den Haag '
Lees ook