Provincie Zuid-Holland


17 juni 1999

Opknapbeurt voor Klinkenbergerplas


De provincie Zuid-Holland is begonnen met het opknappen van recreatiegebied de Klinkenbergerplas. Het terrein moet grondig onderhanden genomen worden. Eind dit jaar moet het werk klaar zijn.

Het terrein wordt grondig onder handen genomen:

Het zwemstrand wordt schoongemaakt en aangevuld met nieuw zand. De balkenlijn, die het zwemgedeelte afschermt van het diepe gedeelte van de plas, wordt vernieuwd. De beschoeiingen worden gerepareerd en de vissteiger wordt hersteld.

Er komen nieuwe informatiepanelen en prullenbakken, de planten worden gesnoeid, grasvelden verbeterd en waar nodig opgehoogd. Ook worden de trapleuning en de fietsenstalling ter hoogte van de brug naar de wijk Haaswijk gerepareerd.

Het parkeerterrein en de voetpaden worden opgeknapt Het parkeerterrein krijgt bovendien een hoogtebegrenzer, zodat vrachtwagens en campers er niet meer kunnen komen. Zo hoopt de provincie illegale stortingen en illegaal parkeren te voorkomen.

De werkzaamheden kunnen enige overlast geven voor recreanten. De provincie vraagt hiervoor begrip: er wordt tenslotte gewerkt aan een mooier en schoner recreatiegebied.

Ook de veiligheid van het recreatiegebied moet verbeteren. Daarom wil de provincie samen met de betrokken gemeenten Sassenheim, Oegstgeest en Warmond afspraken maken met de politie over beter toezicht, zodat vandalisme en vernielingen worden tegen gegaan. De Klinkenbergerplas moet een mooi gebied worden, waar bewoners van omliggende woonwijken kunnen fietsen en wandelen.

Deel: ' Opknapbeurt voor Klinkenbergerplas '
Lees ook