Opleiding en tools BiZZdesign TOGAF-gecertificeerd


ENSCHEDE, 20080829 -- BiZZdesign, dienstverlener op het gebied van enterprise architectuur en business process management, is onlangs door The Open Group gecertificeerd voor zowel TOGAF-opleidingen als TOGAF-toolsupport. Veel organisaties gebruiken TOGAF, The Open Group Architecture Framework, als architectuurraamwerk, en the modelleertaal ArchiMate voor het modelleren en visualiseren van hun enterprise architectuur. TOGAF en ArchiMate zijn open standaarden, beheerd door The Open Group. Dankzij deze certificeringen is BiZZdesign in staat klanten nog beter op te leiden en te ondersteunen. Juist de combinatie van TOGAF als architectuurraamwerk en ArchiMate als modelleertaal stelt organisaties in staat om architectuur effectief en succesvol in te zetten.

BiZZdesign Academy is gecertificeerd door The Open Group voor het geven van certificeringstrainingen voor zowel TOGAF als ArchiMate. Verder is ook de softwaretool BiZZdesign Architect gecertificeerd voor zowel TOGAF als ArchiMate.

The Open Group Architecture Framework, TOGAF, is een gedetailleerde methode met ondersteunende technieken voor het ontwikkelen van een enterprise architectuur (zie www.opengroup.org/Architecture). Het beschrijft het proces van acceptatie, productie, gebruik en onderhoud van enterprise architectuur. TOGAF wordt wereldwijd gebruikt door een groot aantal architecten om een passende architectuur voor hun organisatie te ontwerpen.

ArchiMate is de Open Group standaard voor het modelleren en analyseren van enterprise architectuur (zie www.opengroup.org/ArchiMate). De kern van ArchiMate is een grafische ontwerptaal waarmee bedrijfs- en IT-architecturen consistent gemodelleerd kunnen worden. Naast deze ontwerptaal biedt ArchiMate technieken voor het visualiseren, analyseren, ontwerpen en gebruiken van enterprise architectuur om bedrijfswijzigingen te ondersteunen. ArchiMate biedt enterprise architecten instrumenten om de relaties in en tussen bedrijfsdomeinen op een eenduidige manier te beschrijven, te analyseren en te visualiseren.

BiZZdesign (www.BiZZdesign.nl) biedt organisaties complete en geïntegreerde oplossingen om de bedrijfsvoering te beheersen en te verbeteren: effectief, bewezen en doelgericht. BiZZdesign is innovatief en streeft voortdurend naar toegevoegde waarde voor de klant. Deze toegevoegde waarde wordt gecreëerd en overgedragen door gedreven professionals met passie voor het vak en oog voor kwaliteit. De oplossingen die BiZZdesign biedt zijn een uitgebalanceerde combinatie van uitstekende tools, best-practice modellen en aanpakken, opleidingen en consultancy diensten.

De oplossingen van BiZZdesign hebben betrekking op Enterprise Architectuur Management, Business Requirements Management, Business Process Management, ontwerp, analyse en verbetering van bedrijfsprocessen, inrichting en implementatie van bedrijfsprocessen, grip op bedrijfsvoering en risicomanagement. De oplossingen van BiZZdesign worden onder meer gebruikt door Achmea, Agis, Belastingdienst, Dura Vermeer, Essent, Gasterra, KLM, Politie, Reaal, Sint Maartenskliniek, SVB, UWV, Ymere, Zwitserleven en een groot aantal gemeenten, ministeries, universiteiten en hogescholen.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met BiZZdesign, e-mail sales@bizzdesign.nl, telefoon 053-4878151.


Deel: ' Opleiding en tools BiZZdesign TOGAF-gecertificeerd '
Lees ook