Opleiding Kleuradvies nu ook als online opleiding


Zaandam, 20180117 -- Vanaf dit jaar biedt Stichting Nederlandse Kleurenschool de opleiding Kleuradvies ook aan als online opleiding. De online opleiding Kleuradvies is bedoeld voor professionals die zelfstandig en online willen studeren.

Met de online opleiding Kleuradvies kun je studeren in je eigen tempo en heb je één-op-één contact met je docent via e-mail en de elektronische leeromgeving. Lukt het niet om binnen een jaar het programma helemaal te volgen? Dan kun je gewoon doorstuderen totdat je de opdrachten hebt gedaan en je gereed bent om het examen en de proeve van bekwaamheid te doen. Je betaalt in het jaar erop alleen voor de één-op-één begeleiding.

Werk je in een omgeving waar kleur een belangrijk onderwerp is en wil je klanten een deskundig advies geven.? Ben je een interieuradviseur, architect, interieurarchitect, kleuradviseur, kleurenconsulent,  imagoconsulent, interieurstylist of grafisch vormgever en wil je professioneel en kwalitatief kunnen werken met kleur? Wil je meer kleurkennis hebben en je kennis verdiepen? Wil je studeren in je eigen tempo?

Dan is de opleiding online Kleuradvies iets voor je: een belangrijke aanvulling voor professionals die zich willen onderscheiden. Meer informatie over de online opleiding en andere opleidingen vind je op www.nederlandsekleurenschool.nl.

De Kleuradviseur

Na deze basisopleiding heb je de elementaire basiskennis voor kleur. Je bent in staat om professioneel te communiceren, te beoordelen en waar te nemen om je klanten van deskundig onderbouwd advies te voorzien waarop beslissingen genomen kunnen worden. Je faciliteert je klanten met kennis en deskundig onderbouwd advies op zowel esthetisch als kleurtechnisch gebied. Je maakt gebruik van professioneel kleurgereedschap en kleursystemen en weet je kennis op de juiste manier toe te passen. Met deze basisopleiding maak je een start met de deeltijdopleiding kleurvormgever en kleurmaker.

Na met goed gevolg het schriftelijk examen en de Proeve van bekwaamheid te hebben afgelegd, ontvang je van het Centraal Examenbureau van Kleurdeskundigen het branchediploma Kleuradviseur, waarmee je je kunt inschrijven in het kwaliteitsregister van Stichting Beroepsorganisatie voor Nederlandse Kleurdeskundigen.

Toonaangevend

Kleur is een elementair natuurverschijnsel. Lang voordat er sprake was van een maatschappelijke cultuur zoals wij die vandaag de dag kennen, was de natuur vervuld van kleur en had ze betekenis voor het overleven van de mens. Tegenwoordig is kleur een belangrijk onderdeel van onze maatschappij.  Als we kleuradvies geven, dan is het noodzakelijk kennis van kleur te hebben. Kennis van kleur zorgt ervoor dat je je keuzes goed kunt beargumenteren. Door de juiste kennis toe te passen kun je beargumenteren waarom je die keuzes gemaakt hebt. Kleur is niet alleen een zaak van gevoel, kleur gedraagt zich volgens wetten. Kennis van deze wetten zorgt ervoor dat je efficiënter tot je kleurkeuzes komt en deze professioneel beargumenteerd kunt presenteren.

Stichting Nederlandse Kleurenschool (NKS) heeft een toonaangevende en centrale plek in de wereld van kleuronderwijs. Stichting Nederlandse Kleurenschool is een kennisinstelling die zich bezighoudt met het verkrijgen, onderzoeken, optimaliseren, beheren en verspreiden van kennis betreffende kleur.


Deel: ' Opleiding Kleuradvies nu ook als online opleiding '
Lees ook