Opleiding tot Kidsafety instructeur in Tilburg


Zelfverdedigingsinstituut 013 geeft vanaf 25 oktober t/m 31 oktober 2010 een instructeursopleiding in de nieuwe sport Kidsafety

TILBURG, 20100824 -- Kidsafety is ontworpen omdat er eigenlijk geen sport was voor kinderen waar ze heel gericht les krijgen in zelfverdediging, maar ook in sociale weerbaarheid en preventie. Kinderen krijgen vaak al op jonge leeftijd te maken met grensoverschrijdend gedrag als pesten, ongewenste intimiteiten en misbruik. Daarnaast kunnen kinderen terecht komen in lastige situaties en noodgevallen. Denk aan verdwalen en opdringerige mensen aan de deur en telefoon als ze alleen thuis zijn.

De meeste vechtsporten besteden hier weinig tot geen aandacht aan. Weerbaarheidprojecten op scholen worden vaak gegeven in de hogere groepen aan kinderen van 11 a 12 jaar oud. Helaas ben je dan al vaak te laat om problemen te voorkomen.

De meeste grote problemen beginnen klein. Wanneer kinderen op jonge leeftijd al assertief reageren voorkomen ze vaak dat problemen uit de hand lopen. Daarbij komt dat je met losse cursussen van 10 a 12 lessen niet echt veel tijd krijgt om technieken en oefeningen aan te leren en te onderhouden.


Kidsafety kan als doorlopende sport gegeven worden. Het is dynamisch, gevarieerd en dus leuk om te blijven doen. Kinderen blijven oefenen op belangrijke technieken voor hun veiligheid en een zeker gevoel.

Het programma is bedoeld voor kinderen van 6 t/m 12 jaar. Het programma loopt inmiddels een jaar in Tilburg en is heel succesvol gebleken.
Kidsafety is inmiddels een derde groep gestart, en de reacties van de ouders zijn hartverwarmend. Ouders merken grote verbeteringen op in een betrekkelijk korte tijd van deelname.
Het wordt tijd dat de rest van Nederland kennis maakt met Kidsafety. Na deze opleiding kun je Kidsafety les geven in een sportschool, buurthuis of zelf een Kidsafety vereniging oprichten.

Preventie en sociale weerbaarheid

De kinderen leren zelfverdedigingtechnieken maar ook; omgaan met vreemden, ongewenste aanrakingen en noodgevallen. Bij Kidsafety wordt gericht geoefend op een bewuste lichaamshouding, alertheid, preventie en de-escalatie. Ook wordt geoefend op het beleefd en assertief aangeven van je grenzen. Door herhaling en variatie in het aanbieden van de lesstof blijven de technieken goed hangen.

Sporten, spelen en bewegen

Het grootste deel van de les zijn kinderen actief bezig met zelfverdedigingstechnieken, valbreekoefeningen, trappen en stoten op een stootkussen, bevrijdingen oefenen uit grepen en klemmen, stoeispelletjes etc. Dat maakt Kidsafety een echte sport waarin je je kunt ontwikkelen. De kinderen werken aan hun conditie, zelfvertrouwen en weerbaarheid en hebben ondertussen veel plezier.

Voor wie is de instructeursopleiding bedoeld?

De opleiding is bedoeld voor iedereen van 18 jaar en ouder die les wil geven aan kinderen in zelfverdediging, sociale weerbaarheid en andere aspecten van persoonlijke veiligheid. Kidsafety verwacht wel dat je ervaring hebt met kinderen en weerbaarheid. Neem contact op via de website voor meer informatie.

Wat houdt de instructeuropleiding in?

Je leert de basistechnieken van het Kidsafetyprogramma en hoe je deze aanleert.
Je leert hoe je veilig een les in elkaar zet. Uiteraard leer je een hoop didactische vaardigheden om de stof over te brengen en de sfeer in de groep op een hoog niveau te houden. Ook leggen we uit hoe je een vereniging opzet, runt en hoe Kidsafety je daarin blijft ondersteunen.

Wie vormen Kidsafety?

Evi Smulders is leerkracht en remedial teacher. Evi is daarnaast docente en medeoprichtster van stichting Kidpower Nederland en is instructrice Kiezel en druppel van Rots&Water.
Evi traint ongeveer 5 jaar in de verdedigingskunst krav maga.

Lex Bijlsma is eigenaar van Zelfverdedigingsinstituut 013 in Tilburg. Hij heeft ongeveer 17 jaar ervaring in verschillende vechtsporten. Hij is docent en medeoprichter van stichting Kidpower Nederland. Lex is instructeur krav maga.

Contact opnemen?

Website / e-mail
www.kidsafety.nl / info@kidsafety.nl
Bezoekadres
Korvelseweg 155a
5025 JD Tilburg
Telefoon
06 4617 8438


Deel: ' Opleiding tot Kidsafety instructeur in Tilburg '
Lees ook