Gemeente Doetinchem

Oplevering 20.000ste woning in Doetinchem

Op vrijdag 28 september jongstleden werd de 20.000ste woning in de gemeente Doetinchem opgeleverd. Het is de woning aan De Harz 23 in de Kleurrijke Buurt in Dichteren.
De gemeente Doetinchem, Sité Woondiensten en Stichting Welzijn Doetinchem hadden voor de bewoners van de Kleurrijke Buurt en overige bewoners van Doetinchem een feestje georganiseerd. Zo was er een doorlopende wijkmarkt met presentaties van organisaties uit Dichteren, een workshop + voorstelling kindercircus voor kinderen uit Dichteren met medewerking van Paulo & Maika en konden de kleinere onder ons meedoen aan een les Kids Streetdance. Maar natuurlijk werd de 20.000ste woning feestelijk opgeleverd door Jan Keukenkamp, wethouder ruimtelijke ordening en Paul Driever, directeur Sité Woondiensten, onder begeleiding van cabaretier Mars Teunisz.

Voorbeeldproject
De 20.000ste woning van Doetinchem is een bijzondere woning. De woning aan de Harz is één van de 60 Tenderwoningen die in deze straat in opdracht van Sité Woondiensten zijn gebouwd. Het ontwerp is van G. Smit van Van Tilburg en partners, architecten en stedenbouwkundigen uit Rotterdam. De architectuur van de woningen is bijzonder en, in de stijl van de wijk, zeer kleurrijk. Het project kenmerkt zich door de wijze waarop met energie in combinatie met technologie wordt omgegaan. De woningen voldoen aan alle eisen van het Nationaal Pakket Duurzaam Bouwen. De Novem (Nederlandse Onderneming voor Energie en Milieu) heeft de Tenderwoningen aangewezen als voorbeeldproject op het terrein van energiezuinig bouwen. Ook het Wereld Natuurfonds ondersteunt dit duurzame woningbouwproject.
De woningen zijn tevens gebouwd volgens de basiseisen voor het seniorenlabel.

Deel: ' Oplevering 20.000ste woning in Doetinchem '
Lees ook