Arrondissementsparket Roermond

Roermond, 18 juni 2002

Oplichter aangehouden

Door de politie Heythuysen is een 48 jarige inwoner uit Obbicht aangehouden terzake verdenking van oplichting, verduistering en flessentrekkerij.
De man kocht goederen zonder deze te betalen en verduisterde geld en goed.
Zo kocht de man 3 dure horloges ter waarde van Fl. 18000,- zonder deze te betalen, nam werk aan ter waarde van Fl. 56.000,- doch leverde slechts voor Fl.10.000,- aan materialen en stak de rest van het geld in eigen zak. Bij een andere benadeelde gelukte het de aangehouden man om ruim Fl.13.500,- op soortgelijke wijze in eigen zak te steken. Wederom bij een andere benadeelde wist hij het vertrouwen te winnen en Fl. 400.000,- los te krijgen om een project op Sint Maarten te realiseren maar van een uitvoer daarvan kwam niets terecht. Het geld verdween wederom in de zak van Obbichtenaar.
Bij een garagebedrijf in Weert wist de man een huurauto te verkrijgen in afwachting van de levering van 2 andere auto's. Hij betaalde noch de huur noch het aankoopbedrag van de andere twee auto's. Dit alles vond plaats in de periode vanaf 1993 tot heden. Het totale schadebedrag wordt geschat op Fl. 1.000.000,-
De man is in verzekering gesteld en zal a.s. vrijdag voor de Rechter-Commissaris worden geleid.

Deel: ' Oplichter aangehouden in Roermond '
Lees ook