Gemeente Neede

gemeente Neede

persbericht

Nummer 649, vrijdag 17 januari 2003

Voorlichting gemeentehuis, www.neede.nl

H.A. van Faassen, telefoon (0545) 28 88 54

Met ingang van 2 februari oplossing voor busproblemen in Neede

Vanmiddag, vrijdag 17 januari, hebben vertegenwoordigers van de busmaatschappijen Connexxion (verantwoordelijk concessiehouder voor de busverbindingen in Neede) en Syntus (uitvoerder van de busverbindingen) aan de gemeente een compromis gepresenteerd om de busproblemen in Neede op te lossen. Met ingang van 2 februari sluit lijn 20 (Borculo-Neede-Haaksbergen-Enschede v.v.) aan op lijn 53 (Varsseveld-Eibergen-Neede-Haaksbergen-Hengelo v.v.) Hierdoor kan het oude busstation in het centrum blijven functioneren als in- en uitstappunt. Reizigers richting Eibergen kunnen dan op de Parallelweg overstappen van lijn 20 op lijn 53.

Om de verkeersveiligheid te waarborgen, worden noodvoorzieningen aangebracht bij het toekomstige busstation aan de Parallelweg. De bussen zullen niet meer op de Parallelweg zelf stoppen, maar krijgen hun haltes op het terrein van de busgarage. De gemeente zal hier tijdelijke voorzieningen aanbrengen. Er worden voor nood enkele bushokjes, afvalbakken en een fietsenstalling geplaatst.

De buslijnen 20 en 92 (OAD, Neede-Almelo v.v.) blijven volgens de nieuwe dienstregeling via het oude busstation naar de Parallelweg rijden. Met ingang van 2 februari vertrekt lijn 20 enkele minuten eerder vanaf het oude busstation om de aansluiting met lijn 53 op de Parallelweg te kunnen halen. Lijn 53 doet alleen de Parallelweg aan.

Met ingang van aanstaande maandag vertrekken de extra bussen naar Haaksbergen, die even na half acht voor de ochtendspits worden ingezet, ook vanaf het oude busstation. Hiervan maken veel scholieren gebruik.

De gemeente Neede, Connexxion en Syntus gaan nu snel werken aan een definitief ontwerp voor een nieuw busstation aan de Parallelweg, dat aansluitend aan de reconstructie van de weg kan worden aangelegd.

Voor meer informatie over de busroutes kunt u contact opnemen met: drs. Peter Lensink van Syntus, telefoon (0314) 350131.

Zoekwoorden:

Deel: ' Oplossing voor busproblemen in Neede '
Lees ook