Ingezonden persbericht


PRNL0000077

Oplossingen voor mobiele professionals

HP Jornada 728 handheld pc en HP Jornada Solution and Developer Programme

Amstelveen, 18 juni 2002 - HP introduceert twee initiatieven die de ontwikkeling van nieuwe oplossingen voor mobiele professionals versnellen: de nieuwe HP Jornada 728 handheld pc en het inno-vatieve HP Jornada Solution and Developer Programme (HP JSP).

De HP Jornada 728 handheld pc
De HP Jornada 728 handheld pc is als nieuwste product van de HP Jornada 700 serie toegevoegd aan de reeks HP PDA's (Personal Digital Assistents) voor mobiele professionals.

De nieuwe handheld pc heeft een gebruikersvriendelijk ¾-formaat toetsenbord, een geheugen van 64 MB, een ingebouwde V90-modem van 56 kb en een oplaadbare Lithium Ion-batterij met een gemiddelde levensduur van 14 uur. De HP Jornada 728 heeft verder een krachtige 32-bit Intel® SA1110 206 MHz applicatieprocessor met StrongArm-technologie en een rich-colour half VGA-beeldscherm. De PDA heeft zowel een seriële poort als een USB-poort.

Het design van de HP Jornada 728 is nieuw: schelpvormig met een tweekleurig omhulsel. De HP Jornada 728 heeft afmetingen van

189 x 95 x 34 millimeter en weegt slechts 515 gram, inclusief de batterij.

Alle PDA's in de HP Jornada 700-serie hebben een PC-card type II, CompactFlash type I slots en een ingebouwde smartcardlezer. Ze zijn ook draadloos te gebruiken met oplossingen op basis van WAN-, LAN- en Bluetooth PAN. De Jornada 728 wordt geleverd met Microsoft Windows for Handheld PC 2000, bestaande uit Microsoft Pocket Word, Excel, PowerPoint, Access, Microsoft Pocket Outlook, Microsoft Internet Explorer for Handheld PC versie 4.1 en Microsoft Windows Media Player for Handheld PC.

De consumentenadviesprijs inclusief BTW is ¬ 1199.

HP Jornada Solution and Developer Programme (JSP)
HP JSP is een programma dat samenwerking tussen HP en de ontwik-kelaars van mobiele applicaties voor Microsoft pocket pc's en hand-held pc's in Europa bevordert. Het programma geeft ontwikkelaars toegang tot nieuwe en bestaande HP-technologieën en -producten zodat de ontwerpers op een eenvoudigere wijze aan een nieuwe generatie HP handheld en pocket pc's kunnen werken. Het program-ma bestaat uit een volledig pakket ondersteunende diensten, zoals training en e-mailondersteuning bij het afstemmen van een applicatie op de behoeftes van klanten. Geïnteresseerde ontwikkelaars kunnen een e-mail versturen naar developers@jornada-solutions.com.

Informatie over HP is te vinden op https://www.hp.nl.

Telefoonnummer voor eindgebruikers voor vragen over producten, aanvragen van documentatie en informatie over verkooppunten: 020 547 66 66.

HP is toonaangevend leverancier van producten, oplossingen en diensten en maakt technologieën toegankelijk voor consumenten en organisaties. Het aanbod van

HP omvat IT-infrastructuur, global services, personal computing, internet access devices, imaging en printing.

Het nieuwe HP heeft over 2001 een gecombineerde omzet van circa 81,7 miljard dollar behaald en is vertegenwoordigd in meer dan 160 landen. In Nederland bedroeg de omzet circa ¬ 2,18 miljard en heeft HP 10 vestigingen.

Contactpersoon voor de redactie:
(niet voor publicatie)

Antoinette Bendijk
PR Manager Consumer Business Organisation
Tel 020 547 71 43
Fax 020 547 77 79
antoinette_bendijk@hp.com

Nederlandstalige persberichten op www.hp.nl/pers

Deel: ' Oplossingen voor mobiele professionals '
Lees ook