ingezonden persbericht


17 juni 2010

kwf kankerbestrijding, de hartstichting, het astma fonds en stivoro zijn zeer verheugd dat het gerechtshof te arnhem heeft besloten de door de vwa opgelegde boetes voor het overtreden van het rookverbod in de horeca te handhaven. hiermee komt een einde aan een eindeloze discussie of het rookverbod nu wel of niet geldt in eenmanszaken. dit is een opluchting. niet alleen voor niet-rokers en longpatiënten die anderhalf jaar goede hoop hadden, maar voor alle nederlanders. het is een overwinning voor de volksgezondheid.

de uitspraak van vandaag is in lijn met die van de hoge raad op 23 februari. de hoge raad besliste toen in ongewoon heldere bewoordingen dat de tabakswet voldoende grond biedt voor het rookverbod in horecagelegenheden en dat dit ook geldt voor een café zonder personeel. de hoge raad vernietigde daarmee de eerdere vrijspraak en verwees de zaak terug naar het hof te arnhem.

kwf kankerbestrijding, de hartstichting, het astma fonds en stivoro roepen demissionair minister klink op om duidelijk het signaal af te geven dat nu overal in de horeca zonder uitzondering het rookverbod geldt en dat de handhaving van de rookvrije horeca stevig zal worden uitgevoerd.


noot voor redacties

Zoekwoorden:

Deel: ' Opluchting over uitspraak gerechtshof Arnhem rookverbod horeca '
Lees ook