PSV

Opnieuw dieptepunt voor PSV

NAC - PSV 2 - 0

In Breda is PSV tegen de tweede nederlaag van het seizoen aangelopen. Tegen een toch middelmatig NAC kon de landskampioen geen vuist maken. Vele wisselingen brachten het elftal niet veel goeds.

NAC en PSV beginnen aan deze toch moeilijke wedstrijd. Veel sympathie gaat uit naar de bij NAC spelende Ernie Stewart, die met de nodige tranen in zijn ogen aan het duel begint. Bij PSV veel wisselingen in het elftal, waar Bruggink en Kezman op de bank beginnen. Voorin Vennegoor of Hesselink, met kort daarachter De Jong. Op de flanken Gakhokidze en Rommedahl en achterin de debutant Leon Hése. PSV speelt in de eerste helft vooral op de helft van NAC, toch komt de eerste echte kans pas na een half uur spelen. Hofland kopt een vrije trap van Van Bommel rakelings naast het doel van Babos. NAC komt in die eerste 30 minuten maar één keer in de buurt van Waterreus. Verrassend komt de gastheer in de 35e minuut toch op voorsprong, als Cristiano met een prachtige omhaal Waterreus klopt. In de laatste minuten voor rust komt PSV nog tot tweemaal heel goed weg en is NAC niet nauwkeurig in de afwerking. Hershi probeert dan ook nog Hofland een rode kaart aan te smeren als hij gaat liggen in plaats van de weg naar de goal te zoeken. Jol geeft geel, maar dat is eigenlijk al te veel.

In de tweede helft opnieuw een opvallende wissel. Lucius komt in het veld voor Hofland en Van Bommel gaat naast Hése achterin spelen. Hofland blijft met een kuitblessure achter in de kleedkamer. PSV blijft het slappe spel echter voortzetten en NAC komt bijna op 2-0 als Cristiano op de paal kopt. Jol geeft dan opnieuw een onterechte gele kaart en ditmaal is Vogel de ongelukkige. Gerets haalt ook Hése nog naar de kant en brengt Bruggink in het veld. PSV probeert het tempo op te voeren, maar dat valt niet mee op het door de vele regen glad geworden veld. Als dan zelfs cadeautjes PSV niet verder kunnen brengen, wordt het wel heel moeilijk met nog een half uur voor de boeg. Bruggink krijgt namelijk zomaar de bal van een verdediger, maar schiet voorlangs. Kezman komt met nog zon 20 minuten te spelen voor Vennegoor of Hesselink. Waar Jol met makkelijk de gele kaarten aan PSVers laat zien, houdt hij ze voor NAC vaak op zak. Van As geeft Kezman een nare trap, maar ook dit wil Jol niet zien. Als Van Bommel, als verdediger, in de 87e minuut dan ik de fout gaat stift Salmon de bal over Waterreus heen en is het gedaan. Zo lijkt het althans, want in de rebound scoort Bruggink prachtig met het hoofd de 2-1. Maar met grote verbazing ziet Bruggink de goal afgekeurd omdat hij geduwd zou hebben. Als Bruggink dan heel begrijpelijk de bal wegtrapt krijgt hij geel van Jol. In een eerdere situatie, toen Babos de bal wegtrapte, trok hij geen kaart. Meten met maten van man die pas zijn tweede wedstrijd in tijden floot. Wat PSV betreft had de beste man wel in Japan mogen blijven.

Doelpunten
35 Cristiano
87 Salmon
Kaarten
Fehèr
Hése
Hofland
Vogel
Bruggink
Opstelling
Doel Babos
Doel Waterreus
Verd. Penders
Gudelj
Fehèr
Verd. Bouma
Hofland
Wielaert
Hése
Midd. Schreuder
Petö
Sergio
Stewart
Midd. Vogel
Rommedahl
Gakhokidze
Van Bommel
Aanv. Bobson
Hersi
Cristiano
Aanv. John de Jong
Vennegoor of Hesselink
Invallers
63 Van As (Sergio)
68 Salmon (Cristiano)
46 Lucius (Hofland)
55 Bruggink (Hése)
72 Kezman (Vennegoor of Hesselink)

Zoekwoorden:

Deel: ' Opnieuw dieptepunt voor PSV '
Lees ook