Gemeente Stadskanaal

Nieuwsberichten

30-01-2003
Opnieuw uitslaande brand in vestiging Philips

Een loods van Philips in Stadskanaal is vanmiddag geheel uitgebrand. De brand veroorzaakte een forse rookontwikkeling. Ook kwam er asbest vrij dat verwerkt was in de isolatiecoating in de wanden. Bewoners in de omgeving kregen daarom het advies ramen en deuren te sluiten. Op het moment van de brand was de loods niet in gebruik. Een brandweerman van het korps Ter Apel liep een onderbeenbreuk op doordat dat hij uitgleed.

Om 12.05 uur kwamen diverse meldingen binnen bij de Meldkamer Ambulancezorg en Brandweer in Groningen over een brand met hevige rookontwikkeling aan de Electronicaweg in Stadskanaal. Een van de meldingen kwam van de bedrijfsbrandweer van Philips. Er werd direct opgeschaald naar grote brand. De korpsen Stadskanaal en Vlagtwedde rukten uit en kregen assistentie van Veendam voor het groot watertransport. Vanuit Groningen kwamen een commandobak en een verbindingscommandowagen (mobiele meldkamer). In dezelfde bedrijfshal heeft op kerstnacht 2002 eveneens brand gewoed. De bedrijfshal was nog niet weer in productie genomen. Rond 14.00 uur kon het sein brand meester worden gegeven. Dit betekent dat de brand toen onder controle was. De brandweer is nog geruime tijd bezig met nablussen.

Ook is direct na de melding de asbestprocedure opgestart. De politie heeft omwonenden via een geluidswagen geadviseerd ramen en deuren te sluiten en binnen te blijven. Tevens is een school, de Meidoornschool (een regionaal expertisecentrum voor zeer moeilijk lerende kinderen), tegenover de loods uit voorzorg ontruimd. De asbest was verwerkt als isolatie-coating in wandplaten. De omwonenden krijgen vandaag een brief met informatie over asbest. Het materiaal zal worden opgeruimd door een gespecialiseerd bedrijf.

De technische recherche van de politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand. Over de omvang van de schade is op dit moment nog niets bekend.

Voor meer informatie kunt u terecht bij:
De afdeling Voorlichting van de Hulpverleningsdienst Groningen, tel. (050) 367 40 00 of
(06) 22 91 77 55.
U kunt ook kijken op www.hulpverleningsdienstgroningen.nl

Deel: ' Opnieuw uitslaande brand in vestiging Philips Stadskanaal '
Lees ook