GAIA VERHEUGD OVER ONDERBRENGEN DIERENWELZIJN BIJ LEEFMILIEU EN VOLKSGEZONDHEID

Dierenrechtenorganisatie roept minister Aelvoet op tot beleid dat tot betekenisvolle lotsverbetering dieren leidt

13 juli 1999

Persbericht

© GAIA

'Dierenwelzijn onttrekken aan de bevoegdheidvan Landbouw en onderbrengen bij Leefmilieu en/of Volksgezondheid: het was de belangrijkste wens uit het verkiezingsmemorandum van de dierenrechtenorganisatie GAIA. Die wens is nu gerealiseerd als een van de vernieuwende vruchten van de federale regeringsonderhandelingen. De dierenrechtenorganisatie GAIA is dan ook bijzonder verheugd over het historisch feit dat de nieuwe minister van Volksgezondheid, Consumentenzaken en Leefmilieu ook dierenwelzijn als bevoegdheid heeft. Die bevoegdheid heeft altijd toebehoord aan de minister van Landbouw, bij wie het dierenwelzijn systematisch en meestal bij voorbaat aan economische belangen opgeofferd werd. Door dierenwelzijn bij de Minister van Volksgezondheid en Leefmilieu onder te brengen, is een positieve trendbreuk in het beleid mogelijk.

In dat verband zal GAIA de nieuwe, voor dierenwelzijn bevoegde minister beoordelen op haar daden want er moeten dringend concrete maatregelen getroffen worden die leiden tot een betekenisvolle lotsverbetering van dieren.

GAIA-voorzitter Michel Vandenbosch: 'Dierenwelzijn hoort van nature thuis bij Leefmilieu. Reeds van bij de oprichting van GAIA in 1992 lieten we weten dat het onderbrengen van dierenwelzijn bij het departement Leefmilieu een van onze belangrijkste doelstellingen was met het oog op een beleid dat een betekenisvol verschil kan maken voor het welzijn en de rechten van dieren. Zeven jaar later is het zover. Dit opent perspectieven voor een ernstig dierenwelzijnsbeleid, dat in de vorige legislaturen ontbrak. We roepen de nieuwe minister van Leefmilieu dan ook op om daar dringend werk van te maken'. Reageer op dit bericht!

GAIA
Paleizenstraat 90
1030 Brussel
Tel: +32 2/245.29.50 Fax: +32 2/215.09.43
Email: GAIA@advalvas.be

Deel: ' Oproep dierenrechtenorganisatie GAIA aan minister Aelvoet '
Lees ook