HET BUREAU MET EEN O

Oproep tot reizigersstaking krijgt grote steun

De actie tegen de NS, die is georganiseerd door een groep bedrijven die zich hebben verenigd onder de naam Soms.nl, krijgt brede steun van de reizigers. Met name op de kleine stations was het vanmorgen een stuk rustiger dan tijdens de normale vrijdagochtendspits. Op grote knooppunten is dit niet goed te meten. Voor veel reizigers blijkt de trein toch de enige vervoersmogelijkheid. Dit is op te maken uit de vele steunbetuigingen die binnenstromen op de actiepagina op internet: de grote groep reizigers die toch voor de trein hebben gekozen, doet dit onder protest.

De mensen die gedwongen zijn om vandaag de trein te nemen, maar toch ontevreden zijn over het beleid van de Nederlandse Spoorwegen, kunnen komende weken hun handtekening zetten op de pagina www.soms.nl of op een van de lijsten die reizigersvereniging Rover op zo'n dertig Nederlandse stations verspreidt. Beide partijen verwachten binnenkort enkele tienduizenden handtekeningen aan NS-directeur Huisinga te kunnen overhandigen, om hiermee te laten zien dat het tijd is voor grote veranderingen.

Niet voor publicatie: Voor meer informatie kunt u kijken op www.soms.nl of contact opnemen met de woordvoerder namens de deelnemende bedrijven, Vincent van Dijk of Philipe Souren op 070 3319211.

20 jul 01 10:09

Deel: ' Oproep tot reizigersstaking krijgt grote steun '
Lees ook