Korps: Utrecht, plaats: Loenen 6-05-2002
Moord Gerrie Bethlehem
Man (47) dood in kanaal aangetroffen,

Slachtoffer doodgeschoten.

In het water van het Amsterdam-Rijnkanaal, tussen Loenen en Nigtevecht, werd op dinsdagochtend 9 april 2002 het lichaam van de 47-jarige Gerrie Bethlehem gevonden. Hij was doodgeschoten en moet al enige tijd in het water hebben gelegen. Slachtoffer doodgeschoten.

Gerrie Bethlehem.

Gerrie logeerde bij een vriendin in de Rustenburgerstraat in Amsterdam. Maandag 25 maart, rond 15.30 uur, vertelde hij haar dat hij die avond een afspraak had en niet thuis zou zijn. Het is het laatste contact dat ze met hem had. Gerrie werd 47 jaar geleden als Gerard Pieter Bethlehem geboren in Amsterdam. In 1995 verhuisde hij naar Spanje en woonde in de buurt van Malaga. Tot een paar maanden terug was Gerrie niet meer in Nederland geweest. Wanneer hij precies arriveerde is onbekend, evenals wat hij hier allemaal deed. In Amsterdam kwam Gerrie wel eens in café `t Vliegertje en eetcafé De Overkant in de Scheldestraat. Ook hielp hij in deze straat vrienden bij de verbouwing van de winkel Ornament & Interieur. In het verleden onderhield Gerrie wel contacten met criminelen.

Vindplaats slachtoffer.

Gerrie werd gevonden in het Amsterdam-Rijnkanaal, tussen Loenen en Nigtevecht en ter hoogte van hectometer-paal 18. Vlakbij het slachtoffer dreef een blauw/groen dekzeil van 2 bij 3 meter. Vermoedelijk was hij in dat zeil gewikkeld, voordat hij in het water terecht kwam.

Signalement slachtoffer.
Gerrie Bethlehem was een:

grote blanke man van

47 jaar;


1.86 meter lang met een


gezet postuur;

donkerblond haar en

donkere ogen. Ongeveer anderhalf jaar geleden heeft hij zich laten opereren aan de wallen onder zijn ogen. Op de dag van de verdwijning droeg hij een:

donkerblauwe trui van het merk McGregor;

aan de voor- en achterkant van de trui en op de beide mouwen zat een rode en een groene bies en op het linkerborstzakje het embleem van McGregor, in de vorm van een wimpel; verder droeg hij een

blauw/grijs t-shirt van het merk Giovanni Sports;

een zwarte broek;

zwarte instapschoenen van het Spaanse merk Pikolinos en

mogelijk een witte jas met daarop het logo van eetcafé De Nieuwe Krom uit Woerden.

Ook had hij om:

een namaak Rolex horloge;

een armbandje van zwart kunststof met goud;

een gouden halsketting met daaraan een gouden boeddhabeeldje;

een leren veter om zijn hals waar ook een boeddhabeeldje aan hing. Vermiste spullen.
Van het slachtoffer zijn de volgende spullen nog vermist:

de witte jas met het logo van eetcafé De Nieuwe Krom uit Woerden;

twee mobiele telefoons: een Siemens met een Spaans gsm-nummer en een donkerblauwe Nokia 3310 met een Nederlands gsm-nummer;

de huurauto, een blauwe Fiat 600 Seicento, kenteken 27-HH-XB met bijbehorende autosleutel; de autosleutel hing aan een sleutelhanger van het verhuurbedrijf MCR uit Amsterdam; waarschijnlijk is hij met deze auto naar zijn afspraak gegaan.

De politie vraagt.

Wie heeft Gerrie in de periode tussen maandag 25 maart en dinsdag 9 april 2002, of in de daaraan voorafgaande weken gezien of weet met wie hij omging?

Wie heeft iets rondom het Amsterdam-Rijnkanaal gezien, dat met de moord te maken kan hebben of herkent het blauw/groene dekzeil dat vlakbij hem werd aangetroffen?

Wie weet waar Gerrie altijd zijn blauw Fiat 600 Seicento in Amsterdam parkeerde?

Wie weet waar de witte jas, de twee mobiele telefoon en de huurauto nu zijn?
Uw tips zijn welkom bij de Politie Regio Utrecht, tel. 0900-8844.

Deel: ' Opsporingsbericht moord Gerrie Bethlehem '


Lees ook