Opticom biedt nieuwe rapportagetools voor SPECTRUM

Woerden, 27 mei 1999 – Opticom, Inc. en Cabletron Systems hebben een nieuwe versie aangekondigd van Opticoms Executive Information System (EIS), de reeks rapportagebeheertools voor SPECTRUM. Versie 2.0 van EIS bevat de nieuwe module CapacityView en biedt tevens nieuwe functionaliteit binnen de bestaande modules AssetView en ExecutiveView.

De nieuwe versie van EIS vergroot de mogelijkheden om gegevens uit de Cabletron-beheeroplossing SPECTRUM geautomatiseerd om te zetten naar rapportages met betrekking tot de IT-infrastructuur. Hiermee kunnen management, service providers en netwerkbeheerders snel en efficiënt beslissingen nemen om IT en de bedrijfsdoelen op één lijn te krijgen.

CapacityView is een nieuwe module die snel inzicht geeft in bestaande en historische prestaties van de infrastructuur. Ook geeft de module inzicht in trends. Daarmee kunnen systeembeheerders het beheer en de planning met betrekking tot hun netwerk sterk verbeteren. CapacityView biedt gebruikers onder meer inzicht in de invloed die bestaand en toekomstig gebruik van het netwerk hebben op de bedrijfsprocessen. Een innovatief onderdeel is de ‘verzadigingsprojectie’, waarbij verzadiging van het netwerk tijdig wordt aangegeven, zodat gebruikers snel maatregelen kunnen nemen.

ExecutiveView, het Front End van EIS, beschikt over een nieuwe, op het Web gebaseerde interface. Daarmee kunnen gebruikers rapporten benaderen vanaf elk geautoriseerd werkstation of met behulp van een Web-browser. De interface geeft algemene informatie over alle geïnstalleerde modules. Tegelijkertijd is gedetailleerde informatie makkelijk oproepbaar. Met ExecutiveView is het ook mogelijk makkelijk hanteerbare rapportagekalenders toe te passen met dag-, week-, maand- en jaarrapporten.

Executive ActionView is een nieuwe feature van de interface. Dit zorgt ervoor dat kritische uitzonderingen binnen de gehele EIS-reeks onmiddellijk aan beheerders worden doorgegeven. Een voorbeeld hiervan is als de gemiddelde beschikbaarheid van een dienst normaal gesproken 99,8% is en deze plotseling terugvalt naar 80%.

AssetView is uitgebreid en kan nu rapporten over beschikbare poorten genereren. Daarbij herkent AssetView poorten die in gebruik zijn, en poorten die alleen verbonden zijn aan het netwerk. Zo kan precieze informatie beschikbaar komen over het daadwerkelijk gebruik van de infrastructuur en kan poortgebruik zo nodig individueel worden doorbelast.

EIS wordt zowel door Opticom als door Cabletron Systems geleverd.

Cabletron

Cabletron Systems, één van de grootste leveranciers van complete netwerkoplossingen ter wereld, biedt betrouwbare netwerktoegang en –communicatie aan miljoenen mensen over de gehele wereld. Cabletron ontwikkelt producten die kunnen meegroeien met het bedrijf en die geschikt zijn voor Fortune 1000-bedrijfsnetwerken, service providers en midden- en kleine bedrijven. Dit maakt Cabletron dé business communications-specialist van het huidige informatietijdperk. Meer informatie over Cabletron is te vinden op de web-site: https://www.cabletron.com

Voor meer persinformatie:

Cabletron Systems B.V. Lammers van Toorenburg PR

Joyce Voortman Jeanette Verstappen / Ward van Beek


Telefoon: 0348 - 486 777 Telefoon: 030 – 6565 070


E-mail: jvoortman@ctron.com E-mail: jeanette@lvtpr.nl / ward@lvtpr.nl

Deel: ' Opticom biedt nieuwe rapportagetools voor Spectrum '
Lees ook