Rotterdams Conservatorium

Pers lovend over concert Young Philharmonic

Op 26 januari speelde het Rotterdam Young Philharmonic onder leiding van Jurjen Hempel in de Doelen. Op het programma stonden werken van Prokofjev en Sjostakovitsj. Dat viel bij het publiek zeer in de smaak. Ook de Rotterdamse pers was over het orkest te spreken. Zo meldde het Rotterdams Dagblad:

"Dirigent Jurjen Hempel heeft op dit moment een uitstekende groep jonge musici tot zijn beschikking. Slechts op de achterbanken zat een aantal oude rotten uit het vak; de concertmeester was nog student, evenals alle andere aanvoerders. Wat zij speelden loog er niet om ... De slagwerkgroep leverde degelijk werk, de strijkers bleken flink aan de inkleuring te hebben gewerkt en de blazers bleven spatgelijk ... De symfonie nodigde uit tot lekker onderuitgezakt luisteren. Als je bij een orkest op kleine details moet gaan letten staat er een ensemble met een meer dan uitstekend niveau." aldus Willem Jan Keizer in het Rotterdams Dagblad van 27/02/2000

U kunt dit seizoen nog een aantal keren het orkest horen spelen. Op 19 en 20 maart speelt het Rotterdam Young Philharmonic onder leiding van gastdirigent Arie van Beek. U kunt dan luisteren naar werken van onder andere Strawinsky, Villa-Lobos en Bartok. Het orkest sluit het seizoen af met twee concerten onder leiding van Hans Vonk. Op 9 en 10 juni brengt het Rotterdam Young Philharmonic onder zijn leiding werken van Gounod, Lekeu en Berlioz.

Zondag 19 maart en zaterdag 10 juni in de Beurs van Berlage (Amsterdam) aanvang: 20.15 uur; Maandag 20 maart en vrijdag 9 juni in de Doelen (Rotterdam) aanvang: 20.15 uur.

Deel: ' Optredens Rotterdam Young Philharmonic '
Lees ook