PERSBERICHT

Opwarmertje voor Parkpop in Openluchttheater Zuiderpark

Op zaterdag 26 juni, de dag voor Parkpop, is in het Openluchttheater Zuiderpark (naast het Parkpop terrein) een gratis popfestival met tien Haagse bands. Vorig jaar trok de eerste editie van dit Haags Pop Podium - ondanks de aanhoudende regen - ruim duizend bezoekers. Nu staat het festival in het teken van de ziekte Cystic Fibrosis.

Bij veel popfestivals overheersen rock en andere actuele muziekstromingen. Naar het Openluchttheater komt iedereen, ook families met kinderen. Het festival Haags Pop Podium sluit daarbij aan met een brede programmering waarin zowel covers, wereldmuziek, rock als jazz zijn vertegenwoordigd. Zelfs klassieke muziek heeft een plek gevonden. Het festival wordt gepresenteerd door Gerard van den IJssel van Stads Radio 94. Deze omroep zendt het gelijknamige programma uit (zondag 18.00 tot 20.00 uur) en organiseert het festival.

Programmering

11.00 - 12.30 Haags Jeugdorkest (klassiek)
12.00 - 12.45 Skizzenbuch (wereldmuziek)
13.15 - 14.00 Nurdjana (soft pop)
14.30 - 15.15 Raspers (covers)
15.45 - 16.30 Different Culture (reggae)
17.00 - 17.45 Club Massif (powerrock)
18.15 - 19.00 Chablis (jazz noir)
19.30 - 20.15 Unit (britpop)
20.45 - 21.30 Handsome 3some (triprock)
22.00 - 23.00 Elisa Bertolini (Italo-rock)

Het spits wordt om 11.00 uur afgebeten door het Haags Jeugdorkest dat zowel klassieke muziek als symfonische pop zal spelen. De middag begint met een optreden van Skizzenbuch. Deze groep is het vervolg op de populaire band Les Charmeurs en speelt wereldmuziek. Zangeres Nurdjana die dit jaar de Zuid-Hollandse Popjacht won speelt daarna. Raspers is Den Haag's bekendste coverband maar speelt tegenwoordig ook eigen materiaal. Different Culture is een multiculturele reggaeband met o.a. Ross & Iba in de gelederen. Het middagprogramma wordt afgesloten door de formatie Club Massif die verrassende cross-over powerrock maakt. De avond start met de band Chablis die een mix brengt van jazz, blues en wereldmuziek. Vervolgens wordt het podium betreden door de opkomende groep Unit (Britpop bekend van TV West). Handsome 3some speelt nummers van de debuut-CD Listen To Handsome 3Some. De Italiaanse zangeres Elisa Bertolini sluit het festival af met haar Haagse begeleidingsband.

Cystic Fibrosis
Tijdens het festival Haags Pop Podium wordt nadrukkelijk aandacht gevraagd voor de ziekte Cystic Fibrosis, een ernstige aangeboren aandoening die (vooralsnog) niet te genezen is. De gemiddelde levensverwachting is momenteel rond de dertig jaar. Bij mensen met Cystic Fibrosis is het slijm dat de klieren afscheiden uitzonderlijk taai. Als gevolg daarvan ontstaan slijmophopingen in organen. Deze slijmophopingen leiden tot infecties in de longen en verstoppingen van de afvoergangen in de alvleesklier en lever. Dit resulteert in littekenvorming en daarmee samenhangend een voortschrijdend functieverlies van deze organen. Vooral de longen zorgen bij de meeste patiënten voor ernstige problemen. De Stichting Cystic Fibrosis in Beweging zamelt geld in voor onderzoek naar de ziekte.

Deel: ' Opwarmertje voor Parkpop in Openluchttheater Zuiderpark '
Lees ook