NED ONDERWATERSPORTBOND

Oranje klaar voor EK onderwaterhockey

Oranje in de startblokken Europese Kampioenschappen Zondag vertrekt het dames- en herenteam onderwaterhockey

Van 20 tot en met 27 juni vinden de Europese kampioenschappen onderwaterhockey plaats in Slovenië.- Geheel gehuld in de Nederlandse kleuren zullen de teams zondagochtend vetrekken vanaf Schiphol. In Slovenië aangekomen wordt er vanaf maandag gespeeld in het Olympisch zwembad in Kranji. Het programma zal bestaan uit een heren- en damestoernooi. De heren spelen een halve competitie, gevolgd door kruisfinales. De deelnemende landen zijn Engeland, Frankrijk, Spanje, Duitsland, Joegoslavië, Hongarije, Italië, Slovenië en natuurlijk Nederland. Bij de dames strijden de landen Engeland, Slovenië, Italië, Joegoslavië, Spanje, Frankrijk en Nederland om de titel van Europees Kampioen in een volledige competitie.

Programma indeling
De opening van het toernooi zal plaatsvinden op maandag 21 juni van 12.00 tot 14.00 uur. Om 14.00 uur beginnen de wedstrijden die zullen doorlopen tot vrijdag 25 juni om 22.00 uur. Zaterdag 26 juni worden de finale's gespeeld gevolgd door een fare well diner. De teams zullen zondagochtend om 8.00 uur weer naar Nederland vliegen, waar ze rond 12.00 uur terug worden verwacht.

'Ons Oranje'
De teams zijn de afgelopen weken extra begeleid door de heer Jimmy Herbert. Deze topcoach uit Zuid Afrika is gevraagd om het Nederlandse begeleidingsteam te coachen. De opzet van het begeleidingsteam is in Nederland nieuw. Jimmy Herbert heeft jarenlange ervaring in het begeleiden van teams en coaches. Hij is lecturer bewegingskunde en vanuit deze deskundigheid is hij als geen ander in staat het Nederlandse onderwaterhockey te ondersteunen. Hij is zeer ingenomen met de organisatie en de professionaliteit van het Nederlandse onderwaterhockey en vooral met de inzet en motivatie van de Oranje teams. De spelers zijn zeer gemotiveerd en fysiek geheel fit. Er is veel ervaring aanwezig, zowel technisch als tac-tisch. Conditioneel zijn de beide teams zeer sterk en door Jimmy Herbert is de laatste tijd veel nadruk gelegd op de tactiek van deze conditioneel zeer zware sport. Een unieke combinatie van trainingsvormen heeft geresulteerd in betere bodem-tijden. Zowel de heren als de dames maken een serieuze kans op een plaatst in de finale.


--------------------

EINDE PERSBERICHT

Deel: ' Oranje klaar voor EK onderwaterhockey '
Lees ook