PERSBERICHT - 29 JULI 1999

Ter gelegenheid van Oranjetentoonstelling en Oranjeroute

Jongerenbeweging uit Oranienburg (D)
kanoot 135 kilometer door Nederland

Voor de 22e keer gaat de jongerenbeweging uit Oranienburg een kanotocht van meerdere dagen maken. Ontstaan is deze sportieve prestatie in de socialistische periode na de 2e wereldoorlog. Zoals in die periode gebruikelijk had iedere gemeente zijn eigen jongerenbeweging, die tal van evenementen organiseerde.

De oud-burgemeester van Oranienburg, dhr. Udo Semper, heeft na de val van de muur dit evenement voortgezet. Ieder jaar gaan er circa 30 jongeren mee op een kanotocht van 9 dagen.

In verband met de dit jaar gehouden Oranjeroute, waarbij op 14 augustus koningin Beatrix de Oranjetentoonstelling in Oranienburg zal openen, heeft men besloten dit jaar de kanotocht in Nederland te houden.

Het programma luidt als volgt:

Gestart wordt op 14.08.99 van de Ruijterkade in Amsterdam om ca. 10.30 uur. De eerste dag voert de route langs Bullewijk, Waver en Winkel naar Winkeloord aan de Vinkeveense plassen. De volgende dag vaart men naar Mijnden. Op maandag gaat de tocht naar Utrecht en overnacht men in Bunnik.
Op dinsdag zal men een dag in Utrecht rondvaren 's Woensdags gaat men dan naar Woerden, waar men een 'rustpauze' van een dag inlast.
De rustpauze op donderdag is betrekkelijk, omdat men dan per fiets naar Gouda rijdt.
Op vrijdag vaart men dan wederom naar Uithoorn, waar men 's avonds nog een poldersportavond heeft ingelast. Op zaterdag vaart men terug naar Amsterdam. Zondagavond vertrekt men dan weer met de trein terug naar Berlijn waar de jongeren op maandag aankomen.

Noot aan de redactie:

Op zaterdag 14 augustus heeft u gelegenheid de groep persoonlijk te leren kennen en eventueel een interview te houden. De groep komt om 07.00 uur aan met de trein op Amsterdam c.s. waar u tot ca. 10.00 uur gelegenheid heeft tot het stellen van vragen.

Meer inlichtingen kunt u krijgen bij:

Infocenter Brandenburg Tel.: 0118 - 616161; Marco van Belle DZT Amsterdam; Tel.: 020 - 6911293; Gaby Tiedink

Deel: ' Oranjetentoonstelling Oranienburg aanleiding voor kanotocht '
Lees ook