Ingezonden persbericht

Oranjewoud bespaart fors door on-line aanbesteden

Forse inkoopbesparingen door on-line aanbesteden

HEERENVEEN, 20020611 -- Advies- en ingenieursbureau Oranjewoud, leverancier van hoogwaardige diensten op het brede terrein van infrastructuur, stedelijke ontwikkeling, bouw, natuur en landschap, milieu, vastgoedzaken en vrijetijdsvoorzieningen, heeft met behulp van internettechnologie een inkoopbesparing gerealiseerd van 22,5%. Hierbij werd gebruik gemaakt van de in Nederland ontwikkelde internetsoftware van Negometrix. Deze software stelt leveranciers en inkopers in staat om on-line en in 'real-time' vraag en aanbod op elkaar af te stemmen tegen een voor beide partijen optimale prijs.

Negometrix is een onafhankelijk e-sourcing platform dat in alle inkoopbranches in Nederland, Frankrijk en Duitsland is vertegenwoordigd. De door Negometrix ontwikkelde internettechnologie voor on-line aanbestedingen kan worden ingezet om de meest uiteenlopende producten en/of diensten in te kopen, zoals bijvoorbeeld kantoorartikelen, grondstoffen en halffabrikaten. Voordat de live aanbesteding via internet plaatsvindt, worden alle mogelijke alternatieven gestructureerd naast elkaar gezet en vergeleken met de wensen en eisen van de inkoper.

Na een selectie gaan de inkoper en de gekozen leveranciers op hetzelfde tijdstip on-line. De leveranciers kunnen bieden tijdens offerterondes die drie minuten duren, waarbij hun bod steeds wordt getoetst aan de wensen en eisen van de inkoper. De software actualiseert voortdurend 'best buy' aanbevelingen als basis voor de keuze van leverancier. Leveranciers die niet worden gekozen, krijgen elke ronde een nieuwe kans te bieden totdat er geen lagere prijs meer wordt afgegeven. Op deze manier wordt de scherpste prijs gerealiseerd en heeft de inkoper zekerheid dat het contract wordt vergeven aan de leverancier met de beste prijs/kwaliteit verhouding.

Oranjewoud realiseerde met behulp van de innovatieve internettechnologie onlangs een besparing van 22,5% bij de inkoop van kantoorartikelen. "Een besparing die ik vooraf niet voor mogelijk had gehouden", meldt Oranjewoud-inkoop adviseur Peter Bisschop. Volgens hem biedt het systeem tastbare voordelen, zowel in financieel opzicht als in tijd en kwaliteit. "Inkoop is voor ons bedrijf een grote en strategische kostenpost en deze technologie biedt kansen voor besparingen die substantieel kunnen bijdragen aan het resultaat van Oranjewoud."

Volgens C&D Inkoop Consultants, dat onderzoeken rondom inkoop verricht en adviezen geeft over kostenbesparingen, schept het innovatieve systeem duidelijkheid in prijsonderhandelingen. "Aankopen worden op deze manier op rationele gronden gedaan", zegt Cees de Jong van C&D Inkoop Consultants, die als reseller van Negometrix bij Oranjewoud is betrokken. "Ervaring leert ons dat naast de verhoging van de kwaliteit van de beslissingen ook behoorlijke besparingen op inkoopkosten gerealiseerd kunnen worden. Deze kunnen tot maar liefst 30% oplopen."


- einde persbericht -

Meer informatie:

· Jan Siderius, directeur Negometrix, tel. (06) 53 166 921, (siderius.jh@wxs.nl)
· Cees de Jong, adviseur C&D Inkoop Consultants, tel. (06) 54 342 849, (www.inkoop.com)
· Peter Bisschop, inkoop adviseur Oranjewoud, tel. (0513) 63 48 80, peter.bisschop@oranjewoud.nl)

Deel: ' Oranjewoud bespaart fors door on-line aanbesteden '
Lees ook