Orchestream introduceert unieke producten voor implementatie en beheer van nieuwe services voor openbare en besloten IP-netwerken

Serviceproviders kunnen nu IP-VSN's met MPLS implementeren voor nieuwe, omzet genererende services

Amsterdam, 6 april 2000 - Om IP-serviceproviders te helpen bij een snelle implementatie en effectief beheer van nieuwe services die in de huidige op IP-gerichte wereld worden gevraagd, heeft Orchestream twee nieuwe producten opgenomen in haar software aanbod voor IP-service-activation en policymanagement: Orchestream Provider Edition en Orchestream MNS (Managed Network Services) Edition. Bovendien kondigt het bedrijf een aantal belangrijke partnerships aan.

De nieuwe producten zijn een aanvulling op het oorspronkelijke en bekroonde product Enterprise Edition, dat een consistente aanpak biedt bij het snel en betrouwbaar leveren van nieuwe IP-services, met de garantie van voorspelbare prestatieniveaus voor klanten. Het unieke policysysteem van Orchestream vormt de kern van de drie software-edities, die gericht zijn op verschillende segmenten van de markt.


* De nieuwe Orchestream Provider Edition biedt serviceproviders een volledige, kant-en-klare oplossing voor het automatisch leveren van netwerkservices zoals IP-VPN's. Hierdoor kunnen zij services bieden op basis van type verkeer, prioriteit toekenning en kostenberekening. Dit met garantie van end-to-end prestaties en de toepassing van Service Level Agreements (SLA's) voor klanten.

* De nieuwe Orchestream MNS Edition verschaft beheerders van meervoudige, afzonderlijke WAN's de middelen tot het zeker stellen van prestaties op applicatieniveau op elk van de WAN's waarvoor een contract is afgesloten. Deze module wordt bestuurd vanuit één centrale console, voldoet aan SLA's en maakt nieuwe omzet genererende services mogelijk.
* Orchestream Enterprise Edition draagt zorg voor de beschikbaarheid van applicaties op een enterprise-netwerk. Deze module biedt ondersteuning aan meerdere hardware-fabrikanten en meerdere policy-standaarden.
"Het snel en gemakkelijk kunnen leveren van nieuwe IP-services is van essentieel belang voor IP-serviceproviders", zegt Ashley Ward, CEO van Orchestream. "Het doet ons daarom genoegen te kunnen melden dat twee serviceproviders de software in proefinstallaties hebben opgenomen om hun time-to-market voor nieuwe IP-producten te versnellen.


* Cable & Wireless HKT heeft een test met de Provider Edition van Orchestream succesvol afgesloten. Deze test past goed in het streven van het bedrijf om zijn klanten voortdurend nieuwe IP-services te leveren. Dr. K.H. Cheng, hoofd van de technologieafdeling van Cable & Wireless: "IP-VPN's en een serviceniveau waarmee we ons van anderen onderscheiden zijn de sleutel tot het inzetten van de volgende generatie IP-services. Een hulpmiddel waarmee we deze capaciteiten uitgebreid kunnen ondersteunen, is essentieel om als serviceprovider echt concurrerend te kunnen zijn."

* Inter Digital Networks, een onafhankelijk netwerkspecialist en publiek telecommunicatiebedrijf in Groot-Brittannië, kondigt tests met de Orchestream Provider Edition aan. John Wheeler, CEO van Inter Digital Networks: "De producten van Orchestream bieden IDN talloze fantastische mogelijkheden. Klanten op de IP-markt verlangen steeds vaker niet alleen een snelle dienstverlening, maar ook uitgebreide afspraken over de kwaliteit van de dienstverlening. Orchestream begrijpt dit en dankzij zijn drag-and-drop-software voor netwerkproviders kunnen wij datgene waar wij het beste in zijn, nog beter doen."


* NTT Europe probeert Orchestream Provider Edition uit met het oog op de ambitieuze plannen van het bedrijf om de eerste serviceprovider op de Europese markt te worden met deze volgende generatie IP-services. Atsuhisa Shirai, General Manager customer care van NTT Europe meldt: "De software van Orchestream geeft ons een voorsprong op de Europese markt als het gaat om het kunnen aanbieden van nieuwe IP-VPN services. We hebben gekozen voor Orchestream vanwege de probleemloze integratie, schaalbaarheid en uiterst geavanceerde voorzieningen."


* Deutsche Telekom, France Telecom, AMDOCS, CrossKeys Systems, EHPT, Hekimian, Smartrek en Orchestream nemen samen deel aan een test die dient ter illustratie van de zakelijk voordelen van het kunnen aanbieden en schaalbaar inzetten van carrier-class IP-netwerken. Tijdens dit proefproject wordt aandacht besteed aan de aspecten van interoperabiliteit tussen de geïntegreerde systemen die nodig zijn voor de ondersteuning van een compleet beheerproces voor Service Level Agreements. De resultaten zullen gepresenteerd worden tijdens TMF in het Franse Nice (van 22 tot 25 mei), en tijdens Supercomm, van 5 tot 9 juni 2000 in Atlanta (VS).
Partners van Orchestream
"Het is altijd ons doel geweest een open, kwalitatief hoogwaardige oplossing te bieden aan serviceproviders die het aanbod van hun IP-services moeten differentiëren om hun concurrentiepositie te behouden", aldus Ward. "Via diverse partnerships werken we aan de verwezenlijking van dat doel en kunnen we de oplossingen bieden waarnaar IP-serviceproviders vragen."
Orchestream kondigt de volgende partnerships aan:


* Compaq (Compaq Computer Corporation) en Orchestream kondigen een volledige proof of concept aan om OSS-oplossingen te leveren waarmee voldaan kan worden aan de enorme vraag naar spraak-, video- en e-commercediensten op IP (Internet Protocol)-netwerken. De twee bedrijven werken samen aan de voortschrijdende integratie van Orchestreams paradepaardje, Orchestream 2.0 Provider Edition, als een IP-servicecontroller binnen het TeMIP ServiceWare-platform van Compaq. Deze integratie is een belangrijk onderdeel in de ontwikkeling van oplossingen waarmee nieuwe IP-services snel en kostenbesparend kunnen worden ondersteund.

Paul Osborne, die leiding geeft aan de afdeling Network Management Solutions van Compaq in Groot-Brittannië, verwoordt het als volgt: "Samen hebben Compaq en Orchestream zich gericht op een belangrijke voorwaarde om OSS-applicaties te kunnen integreren in de bedrijfsprocessen van serviceproviders. Deze integratie versnelt de time-to-market, verbetert de responssnelheid van klanten en brengt de operationele kosten drastisch omlaag."


* Belle Systems, vooraanstaand leverancier van IP-services, facturerings- en service-beheersystemen, heeft een interface ontwikkeld waarmee IP-services door Orchestream kunnen worden geactiveerd via Belle-software.


* Crosskeys en Orchestream kondigden afgelopen maand een partnership aan voor het automatiseren van de levering van IP-services zoals intranet- en extranet-VPN's, voice-over IP en hosted apllicatie services.
Profiel van Orchestream Provider Edition
Orchestream Provider Edition is 's werelds eerste product voor IP-service-activation dat flexibele levering op breedbandniveau van op MPLS gebaseerde IP-VPN-services mogelijk maakt. Het product is voorzien van een robuuste Common Object Request Broker Architecture (CORBA)-bus en een reeks open API's waardoor het snel en naadloos in bestaande IP-OSS-componenten kan worden geïntegreerd.

Met de Orchestream-console kunnen serviceproviders snel en eenvoudig IP-VPN's definiëren en inzetten door gebruik van Multi Protocol Label Switching (MPLS), een IETF-industriestandaard. De software automatiseert volledig de complexe berekeningen voor het configureren van op MPLS gebaseerde VPN's, waardoor serviceproviders VPN-sites tot één groep kunnen combineren met behulp van een enkele "drag-and-drop"-actie.

Nadat de VPN's zijn ingesteld, kunnen ze met behulp van DiffServ, een andere IETF-industriestandaard, worden geconfigureerd met het oog op verschillende serviceniveaus. Deze mogelijkheid van verschillende serviceniveaus biedt de provider grote flexibiliteit bij het genereren van inkomsten, het garanderen van beveiliging en een pro-actief beheer van het netwerk van de klant. Er zijn garanties voor op applicaties gerichte prestaties ingebouwd die voorheen niet beschikbaar waren in oudere VPN-systemen op basis van Frame Relay of Asynchronous Transfer Mode (ATM).

Orchestream MNS Edition
Gebruikmakend van Orchestream's core-technologie van policy-based service-activation, biedt MNS providers van meerdere WAN's een policy-based besturing van netwerkverkeer om de beschikbaarheid van applicaties te garanderen. Kostbare 'gray-outs' en downtime worden hiermee voorkomen.
Omdat Orchestream MNS met slechts één console werkt, blijft het configureren tot één punt beperkt en wordt het aantal potentiële fouten geminimaliseerd. Daarnaast wordt de behoefte aan meerdere schermen en medewerkers verminderd. De beheerder wordt door middel van signalen op de hoogte gesteld van onverwachte handmatige configuratiewijzigingen aan routers in het netwerk. Hierdoor verloopt het proces van detecteren en foutoplossen sneller waardoor downtime van bedrijfskritische applicaties sterk wordt gereduceerd.

Zoals alle software van Orchestream is MNS leveranciersneutraal, schaalbaar en open van structuur.

Prijzen en leveranciers
Orchestream Provider Edition en Orchestream MNS zijn vanaf eind april 2000 verkrijgbaar bij bevoegde distributeurs in de VS en Europa. In Nederland is dit de firma In Time Netbuilding (www.gotoitn.nl), in België het aan In Time Netbuilding gelieerde Edge On (www.edgeon.be). De prijs is afhankelijk van de configuratie en omvang van de te beheren netwerken.
Profiel van Orchestream
Orchestream werd opgericht met als oogmerk het leveren van een volledige productreeks voor IP-service-activation, om zo in te kunnen spelen op de behoeften van een steeds meer op IP gerichte wereld. Op IP-netwerken worden de meest uiteenlopende services geïmplementeerd, zoals voor e-commerce, spraak, video en applicatie-services. Om de grote hoeveelheden data die zo typerend zijn voor het huidige netwerkverkeer effectief te kunnen afhandelen zijn er dan ook geavanceerde tools voor policymanagement nodig.
Orchestream levert een uitgebreide reeks software voor service-activation en policymanagement die zorgdraagt voor de tijdige implementatie en invulling van IP-services, en zo wereldwijd zorgt voor een effectief beheer van betrouwbare serviceniveaus op zowel openbare als besloten WAN's.

Voor meer informatie kunt u de website bezoeken op www.orchestream.com.

Contactpersonen:
Dennis Doodeman Sarah West
Text 100 BV Orchestream
020 530 43 45 +44 171 598

7567
dennisd@text100.nl
swest@orchestream.com

Deel: ' Orchestream producten voor beheer services en IP-netwerken '
Lees ook