ERNST AND YOUNG

Orchideeënkweker Sion Plantage

PERSBERICHT / EMBARGO TOT 1 JUNI 14.00 UUR
De genoemde prijswinnaars worden 1 juni a.s. tijdens de uitreiking op de hoogte gesteld, voortijdig contact met ze opnemen zou de verrassing zeker bederven. Wij doen dan ook graag een beroep op uw discretie.

Orchideeënkweker Sion Plantage krijgt
eerste prijs Ernst & Young Award 2002

BREUKELEN / NYENRODE, 1 JUNI 2002, De eerste prijs van de Ernst & Young Award 2002 is toegekend aan Eric Moor, eigenaar van orchideeënkwekerij Sion Plantage uit Rijswijk. De Ernst & Young Award wordt jaarlijks uitgereikt aan agrarische ondernemers die zich volgens de jury kwalificeren met het beste en meest grensverleggende ondernemingsplan.

Kwekerij Sion Plantage is opgericht in 1987. Vanaf 1993 legt het bedrijf zich toe op het telen en het wereldwijd exporteren van de zogeheten Phalaenopsis (potorchidee).

Het ondernemingsplan van Sion Plantage is beloond met de eerste prijs omdat volgens de jury een bewuste keuze is gemaakt voor een internationale marktbenadering via zogenaamde voorwaartse ketenintegratie. Dit houdt in dat de kweker zelf in contact staat met de afnemer en niet meer afhankelijk is van de tussenhandel. Bovendien is gekozen voor een actieve samenwerking met andere kwekers door de oprichting van een telersvereniging. Deze vereniging staat borg voor de levering van planten van de hoogste kwaliteit. Aan de eerste prijs is een geldbedrag verbonden van 4540,00 euro.

Rozenkweker Arie van den Berg uit Pijnacker-Nootdorp ontving de tweede prijs van de Ernst & Young Award en een geldbedrag van 2270 euro. De derde prijs ging naar Cor Beerepoot, kweker van conservenchampignons uit Someren. Hij kreeg tevens een geldbedrag van 1135 euro.

Aan de competitie voor het beste ondernemingsplan participeerden de cursisten van de Leergang Grensverleggend Ondernemerschap, een coproductie van het Netherlands Institute for Co-operarative Entrepeneurship (NICE) van Universiteit Nyenrode en Agramanagement. Deze leergang beoogt agrarische topondernemers beter in staat te stellen in te spelen op kansen en bedreigingen waarmee de hedendaagse agrarische sector te maken heeft.

Noot aan de redactie
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Ernst & Young
Frans Willems, directeur Adviesgroep Agrarische Ondernemingen T: 073 683 68 03
M: 06 212 510 46
E: frans.willems@ey.nl


01 jun 02 14:00
Zoekwoorden:

Deel: ' Orchideeënkweker Sion Plantage krijgt eerste prijs Ernst & Young Awa.. '
Lees ook